Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Bezoekers tijdens de opening van 50 Jaar Molenwijk, 25 november 2018. Beeld (c) Marlise Steeman
Opening van 50 Jaar Molenwijk (2018) door Florian Braakman. Werkplaats Molenwijk / Framer Framed. Foto: Marlise Steeman
50 jaar Molenwijk. Foto: Marlise Steeman
De tweede tentoonstelling in Werkplaats Molenwijk 26 nov 2018 - 17 feb 2019), 50 Jaar Molenwijk. In samenwerking met Florian Braakman.
Opening van 50 Jaar Molenwijk (2018) door Florian Braakman. Werkplaats Molenwijk / Framer Framed. Foto: Marlise Steeman
Opening tentoonstelling 50 jaar Molenwijk

25 Nov 2018
15:00 - 17:00

Opening expositie: 50 Jaar Molenwijk

Werkplaats Molenwijk is de nieuwe, tweede projectruimte van Framer Framed, gevestigd in de Molenwijk in Amsterdam-Noord. De ruimte, geopend in september 2018, is opgezet voor en door buurtbewoners geïnteresseerd in kunst, cultuur, erfgoed en maatschappij. Als onze eerste ‘artist-in-resident’ werkte kunstenaar Florian Braakman de afgelopen zes weken samen met buurtbewoners aan een tentoonstelling ter ere van het 50-jarig jubileum van de Molenwijk.

De tentoonstelling brengt ’50 Jaar Molenwijk’ in beeld middels een combinatie van bestaand materiaal en nieuw werk. Buurtbewoners werden uitgenodigd ideeën aan te dragen, herinneringen aan de buurt, en archiefbeelden – bijvoorbeeld tijdens de wekelijkse Beeldspreekuursessies van Florian Braakman. Jongeren van de wijk werden betrokken bij het project via fotografieworkshops: zij gingen op pad om de Molenwijk vast te leggen met een wegwerpcamera. Florian Braakman zelf maakte foto’s van de wijk en persoonlijke portretten van de buurtbewoners, op straat en bij mensen thuis.

Alle bovengenoemde aspecten komen samen in de tentoonstelling, en geven een uniek beeld van 50 Jaar Molenwijk, verleden en heden. Op zondag 25 november is de feestelijke opening!

Opening
Zondag 25 november, 15:00 – 17:00
Met drankjes, hapjes, muziek en een vuurkorf!

Adres
Werkplaats Molenwijk
Molenaarsweg 3
1035 EJ Amsterdam

Foto’s van de opening zijn nu hier te zien.


Over kunstenaar Florian Braakman
Florian Braakman is een autonoom-documentair fotograaf, en zijn werk bestaat uit fotografische series. Door een persoonlijke relatie met het onderwerp adresseert hij universele, sociale en culturele thema’s. Braakman is geïnteresseerd in gemeenschappen en onderzoekt hun karakteristieken. Hij gebruikt fotografie als manier om contact te maken met mensen, om de wereld te bevragen en grip te krijgen op onze snelle alledaagse ‘realiteit’. De foto’s gebruikt hij voornamelijk in beeldverhalen, en combineert deze in publicaties en installaties.

Molenwijkbewoners tonen persoonlijke archiefbeelden bij het ‘beeldspreekuur’ van 50 Jaar Molenwijk

Lees hier meer over Werkplaats Molenwijk.Community & Learning / Amsterdam Noord / Residenties /

Exposities


Expositie: 50 Jaar Molenwijk

In Framer Framed's nieuwe projectlocatie, Werkplaats Molenwijk

Agenda


Publieke kunst in de Molenwijk - Een buurtonderzoek door Reinwardt Academie studenten
Presentatie van het onderzoek van Reinwardt Academie studenten, naar de ideeën en meningen van buurtbewoners over kunst in de publieke ruimte.
Beeldspreekuur Florian Braakman, Werkplaats Molenwijk
Op zoek naar beeldmateriaal van buurtbewoners over de ontstaansgeschiedenis van de Molenwijk
Opening: Werkplaats Molenwijk
Opening van Framer Framed's nieuwe projectruimte in Molenwijk in Amsterdam-Noord, voor en door buurtbewoners geïnteresseerd in kunst, cultuur, erfgoed en maatschappij.

Netwerk


Florian Braakman

Fotograaf