Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Florian Braakman

Florian Braakman is een autonoom-documentair fotograaf, en zijn werk bestaat uit fotografische series. Door een persoonlijke relatie met het onderwerp adresseert hij universele, sociale en culturele thema’s. Braakman is ge├»nteresseerd in gemeenschappen en onderzoekt hun karakteristieken. Hij gebruikt fotografie als manier om contact te maken met mensen, om de wereld te bevragen en grip te krijgen op onze snelle alledaagse ‘realiteit’. De foto’s gebruikt hij voornamelijk in beeldverhalen, en combineert deze in publicaties en installaties.

Florian Braakman is in 2013 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag met het project She Comes in Colors, dat uitkwam als boek. Momenteel werkt de kunstenaar aan het lange termijn project Delfshaven’s Finest, de sociaal- en cultureel diverse buurt in Rotterdam waar hij sinds 2013 woont. Uit dit project ontstond het werk In Between Homes, waarin hij met zijn buren meereist naar hun land van herkomst.

In 2018 verbleef Braakman als eerste de kunstenaarsresidentie in Framer Framed’s projectruimte Werkplaats Molenwijk waar hij in samenwerking met buurtbewoners de tentoonstelling┬á50 jaar Molenwijk realiseerde naar aanleiding van het jubileum van deze wijk in Amsterdam-Noord. Onderdeel van het project is de uitgave van een wijkrant, die in een oplage 2.500 exemplaren huis-aan-huis werd verspreid.


Exposities


Expositie: 50 Jaar Molenwijk

In Framer Framed's nieuwe projectlocatie, Werkplaats Molenwijk

Agenda


Werkplaats Molenwijk vijf jaar!

Een feestelijk programma, inclusief een parade, boeklancering, wandeltocht, workshops en nog veel meer!
Opening expositie: 50 Jaar Molenwijk
In Framer Framed's nieuwe projectruimte, Werkplaats Molenwijk.
Beeldspreekuur Florian Braakman, Werkplaats Molenwijk
Op zoek naar beeldmateriaal van buurtbewoners over de ontstaansgeschiedenis van de Molenwijk
Opening: Werkplaats Molenwijk
Opening van Framer Framed's nieuwe projectruimte in Molenwijk in Amsterdam-Noord, voor en door buurtbewoners geïnteresseerd in kunst, cultuur, erfgoed en maatschappij.