About the part that art plays in a globalising society

Framer Framed

Beeldspreekuur met Florian Braakman

8 Oct –
16 Nov 2018

Beeldspreekuur Florian Braakman, Werkplaats Molenwijk

Op 30 september 2018 opende Framer Framed haar tweede projectruimte Werkplaats Molenwijk: een wijklocatie in Molenwijk in Amsterdam-Noord, voor en door buurtbewoners geïnteresseerd in kunst, cultuur, erfgoed en maatschappij. In Werkplaats Molenwijk wordt ook ruimte geboden aan een kunstenaarsresidentie, waarbij kunstenaars tijdelijk hun intrek nemen in de wijk en daarbij in dialoog met de buurt nieuw werk maken. Kunstenaar Florian Braakman betrekt als eerste deze residentie: vanaf 8 oktober tot en met eind november 2018 is Werkplaats Molenwijk zijn uitvalsbasis!

Braakman is een autonoom-documentair fotograaf. Door een persoonlijke relatie met het onderwerp adresseert hij universele, sociale en culturele thema’s. Hij is geïnteresseerd in gemeenschappen en onderzoekt hun karakteristieken. In zijn residentieperiode zal de kunstenaar samen met buurtbewoners werken aan een tentoonstelling ter ere van 50 jaar Molenwijk. Hij is hierbij op zoek naar beeldmateriaal over de wijk van buurtbewoners, en zal ook samen met bewoners nieuw fotografisch werk maken. Hiervoor heeft hij een speciaal ‘beeldspreekuur’ ingesteld. Molenwijkbewoners met goede foto’s of andere ideeën kunnen dan even binnen komen lopen.

Beeldspreekuur Florian Braakman, 8 oktober t/m 16 november:
Maandag om 19:00
Woensdag om 11:00
Vrijdag om 16:00

Adres
Werkplaats Molenwijk
Molenaarsweg 3
1035EJ Amsterdam
Plan je route op Google Maps


Lees meer over Werkplaats Molenwijk | Lees meer over kunstenaar Florian Braakman.

Plan je route op Google MapsCommunity / Amsterdam Noord / Molenwijk /

Exhibitions


Exhibition: 50 Years' Molenwijk

The exhibition portrays ’50 Years of Molenwijk’ through a combination of existing material and new work by Florian Braakman

Exhibitions Werkplaats Molenwijk: Marie Hudelot, Suat Ögüt and Şengül Köker

Current exhibitions and programme

Agenda


Public art in the Molenwijk
Presentatie van het onderzoek van Reinwardt Academie studenten, naar de ideeën en meningen van buurtbewoners over kunst in de publieke ruimte.
Opening exhibition: 50 Years' Molenwijk
At Framer Framed's new project space, Werkplaats Molenwijk.

Network


Florian Braakman

Photographer