About the part that art plays in a globalising society

Framer Framed

Beeldspreekuur met Florian Braakman

8 Oct –
16 Nov 2018

Visual consultation Florian Braakman at Werkplaats Molenwijk

Op 30 september 2018 opende Framer Framed haar tweede projectruimte Werkplaats Molenwijk: een wijklocatie in Molenwijk in Amsterdam-Noord, voor en door buurtbewoners geïnteresseerd in kunst, cultuur, erfgoed en maatschappij. In Werkplaats Molenwijk wordt ook ruimte geboden aan een kunstenaarsresidentie, waarbij kunstenaars tijdelijk hun intrek nemen in de wijk en daarbij in dialoog met de buurt nieuw werk maken. Kunstenaar Florian Braakman betrekt als eerste deze residentie: vanaf 8 oktober tot en met eind november 2018 is Werkplaats Molenwijk zijn uitvalsbasis!

Braakman is een autonoom-documentair fotograaf. Door een persoonlijke relatie met het onderwerp adresseert hij universele, sociale en culturele thema’s. Hij is geïnteresseerd in gemeenschappen en onderzoekt hun karakteristieken. In zijn residentieperiode zal Florian samen met buurtbewoners werken aan een tentoonstelling ter ere van 50 jaar Molenwijk. Hij is hierbij op zoek naar historisch beeldmateriaal over de wijk van buurtbewoners en zal samen met bewoners nieuw fotografisch werk maken. Hiervoor heeft hij een speciaal ‘beeldspreekuur’ ingesteld. Molenwijkbewoners met goede foto’s of andere ideeën kunnen dan even binnen komen lopen.

Om ook iets terug te kunnen geven aan buurt wordt het nieuwe werk dat Florian in de buurt maat gecombineerd met de foto’s die buurtbewoners aandragen een wijkkrant die in een oplage van 2.500 deur-aan-deur word verspreid.


Beeldspreekuur Florian Braakman


8 oktober t/m 16 november

Maandag om 19:00
Woensdag om 11:00
Vrijdag om 16:00

Adres
Werkplaats Molenwijk
Molenaarsweg 3
1035EJ Amsterdam
Plan je route op Google Maps


Lees meer over Werkplaats Molenwijk | Lees meer over kunstenaar Florian Braakman.

Plan je route op Google MapsCommunity & Learning / Amsterdam Noord / Molenwijk /

Exhibitions


Exhibition: 50 Years' Molenwijk

The exhibition portrays ’50 Years of Molenwijk’ through a combination of existing material and new work by Florian Braakman

Agenda


Public art in the Molenwijk - A neighborhood survey by Reinwardt Academy students
Presentation of Reinwardt Academy students into the ideas and opinions of local residents about art in public space.
Opening exhibition: 50 Years' Molenwijk
At Framer Framed's new project space, Werkplaats Molenwijk.

Network


Florian Braakman

Photographer