Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Poster Design: STUDIO150

1 Apr 2023
15:00 - 18:00

Lanceringsevenement: NON NATIVE NATIVE FAIR 2023

Kom op 1 april langs voor het lanceringsevent voor de open call van NON NATIVE NATIVE FAIR 2023: PRO$PERITY NOW! De beurseditie van dit jaar vindt plaats bij Framer Framed tussen 14 en 16 juli. Tijdens het lanceringsevenement introduceert Non Native Native het thema van de beurs van dit jaar en details over deelname. Het evenement omvat ook een gastartiestengesprek, een optreden en last but not least eten om de lancering te vieren.

Dit evenement is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt en reserveren is verplicht. Reserveer je plek door je hier in te schrijven!

 Met veel plezier kondigt Non Native Native (NNN) het lanceringsevenement van de komende NON NATIVE NATIVE FAIR aan, een multidisciplinaire bijeenkomst gericht op het samenbrengen van Aziatische culturele beoefenaars met verschillende achtergronden en disciplines om deel te nemen aan een experimentele handelsbeursomgeving. De beurs vindt dit jaar in samenwerking met Framer Framed plaats tussen 14 en 16 juli 2023.

Non Native Native is een cultureel platform dat het diasporische Aziatische creatieve landschap in Nederland door de lens van buitenstaanders van binnenuit bekijkt. Het dient als een alternatieve ruimte voor kritische creatievelingen die hun praktijk uitoefenen tussen de Aziatische en Europese culturele landschappen, met een bijzondere focus op de hedendaagse visuele cultuur.

De tweede editie van de NNNFAIR heeft tot doel de complexe relatie tussen magie en geldwaarde te verkennen, waar spiritualiteit en materialiteit elkaar kruisen en sociaal-politieke kwesties tevoorschijn komen. Via de open oproep van NNNFAIR die de hele maand april plaatsvindt, zoekt de beurs exposanten met projecten die de concepten van Aziatische filosofieën, spiritualiteit en bijgeloof onderzoeken, met immateriële waarden die kunnen worden vertaald in verhandelbare goederen. Dit kan de vorm aannemen van kunstwerken, publicaties, producten, diensten, performances, crowdfundingprojecten, of iets anders dat kan worden gepresenteerd als een onderwerp van marktuitwisseling, een alternatief verhaal en een middel voor het verdiepen van dialogen over Azië in relatie tot het thema PRO$PERITY NOW!

Schrijf je hier in.


Programma

15:00 Deuren open
15:20 – 16:00 Introductie door NNN en Framer Framed
16:00 – 16:15 Gastspreker Benjamin Li
16:15 – 16:30 Gastspreker Bin Koh
16:30 – 16:45 Gastspreker Marcos Kueh
16:45 – 17:15 Discussie
17:15 – 18:00 Food Performance door Sankrit Kulmanochawong in samenwerking met Eva Mahhov


Partners
In samenwerking met Framer Framed wordt NON NATIVE NATIVE FAIR 2023 gerealiseerd met steun van AFK – Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.Diaspora / Artist Talk / Food / Oost-Azië / Performance /

Exposities


Expositie: Charging Myths

Een tentoonstelling van het transnationale collectief On-Trade-Off waarin wordt onderzocht hoe technologische innovatie afhankelijk is van natuurlijke hulpbronnen.

Agenda


NON NATIVE NATIVE FAIR 2023: PRO$PERITY NOW!
Een unieke bijeenkomst van creatieven met diverse achtergronden, die oude en nieuwe projecten en producten in de vorm van een beurs laat zien.

Netwerk


Honey Kraiwee

Curator

Eva Mahhov

Kunstenaar

Sankrit Kulmanochawong

Ontwerper

Marcos Kueh

Kunstenaar, Ontwerper
Belle Phromchanya

Belle Phromchanya

Kunstenaar en curator

Benjamin Li

Kunstenaar, Uitgever

Bin Koh

Kunstenaar