Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Marcos Kueh. Photo: Patty van den Elshout, Textiel Museum, (2022)

Marcos Kueh

Marcos Kueh (geb. 1995, Sarawak) is een ontwerper die die in zijn werk zijn identiteit als Maleisiër onderzoekt. Hij studeerde in 2022 af met in Grafische en Textielontwerpen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag. In zijn werk krijgen legendes een hedendaagse interpretatie op textiel met als doel, net zoals de voorouders uit Borneo deden voor de komst van het Westen schrift, dromen en verhalen over te dragen op nieuwe generaties . Momenteel richt zijn artistiek onderzoek zich op de invloed van de koloniale erfenis op ons huidige leven en het creëren van nieuwe mythen over wat het betekent om onafhankelijk te zijn.

In 2022 ontving hij de Ron Mandos Jong Bloedprijs voor opkomende kunstenaars en werd zijn werk aangekocht door Museum Voorlinden in Wassenaar en Stedelijk Museum in Amsterdam. Zijn werk is te zien in tentoonstellingen over de hele wereld, waaronder Common Threads (2017) in The Back Room, Kuala Lumpur; Onbekend Azië (2017), Osaka, Japan; When Things Are Beings (2022) in het Stedelijk Museum, Amsterdam; This Far and Further (2022) in Museum Voorlinden, Wassenaar en de Non Native Native Fair, Prosperity Now (2023) in Framer Framed, Amsterdam.

Momenteel woont en werkt hij in Den Haag.


Agenda


NON NATIVE NATIVE FAIR 2023: PRO$PERITY NOW!
Een unieke bijeenkomst van creatieven met diverse achtergronden, die oude en nieuwe projecten en producten in de vorm van een beurs laat zien.
Lanceringsevenement: NON NATIVE NATIVE FAIR 2023
Open call voor de Non Native Native Fair, PRO$PERITY NOW!