Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Amy Pekal - Plant Island (2020)

16 Aug 2020
14:00 - 16:00

Finissage: On the Nature of Botanical Gardens

Op zondag 16 augustus organiseert Framer Framed in samenwerking met Cultureland de performatieve lezing On the Nature of a Name met kunstenaars Amy Pekal en Marit Mihklepp. Met de performance, die plaatsvindt buiten de Hortus Botanicus Amsterdam, vieren we het einde van de huidige tentoonstelling On the Nature of Botanical Gardens. Na de performance is het mogelijk om de tentoonstelling in Framer Framed voor de laatste keer te bezoeken en samen te genieten van een drankje!

Programma

14:00 Performance ‘On the Nature of a Name’ bij Hortus Botanicus
16:00 Expositie ‘On the Nature of Botanical Gardens’ bij Framer Framed met drankjes

De ‘westerse’ kennis over het gebruik van planten is vaak niet gebaseerd op lokaal gewortelde kennis, maar kent zijn herkomst in de wijze waarop de plant als nuttig wordt gezien in het economische systeem.

Kunstenaars Amy Pekal en Marit Mihklepp maakten een speelse performatieve lezing getiteld ‘On the Nature of a Name‘ die de herkomst van plantensoorten onderzoekt. Met het gebruik van zowel de Latijnse (wetenschappelijke) en inheemse namen vestigen Pekal en Mihklepp de aandacht op de mogelijke relaties tussen plantensoorten. De performance sluit bij de tentoonstelling On the Nature of Botanical Gardens (2020) in Framer Framed. Deze geeft vorm aan de dekoloniale blik om het idee van een botanische tuin – als losgezongen van inheemse kennis – te bevragen en maakt doet een aanzet verloren inheemse kennis binnen de botanische collectie van de instellingen een plek te geven.


De performatieve lezing vindt plaats buiten de Hortus Botanicus, Amsterdam.

Adres
Hortus Botanicus
Plantage Middenlaan 2A
1018DD Amsterdam

Dit evenement is gratis en in het Engels.Gedeeld erfgoed / Action Research / Amsterdam Oost / Koloniale geschiedenis /

Exposities


Expositie: On the Nature of Botanical Gardens

Contemporary Indonesian Perspectives

Netwerk


Amy Pekal

Kunstenaar, onderzoeker en schrijver

Marit Mihklepp

Kunstenaar