Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Burning Museum, Cnr Station Street and Victoria Road, Wood Stock, Cape Town.

25 jun 2015 – 20:00

Burning Museum: Addressing the headquarters

Aanvang 20:00 uur Locatie
 Framer Framed in de Tolhuistuin IJpromenade 2 Amsterdam Route
 Framer Framed in de Tolhuistuin is van Amsterdam Centraal Station bereikbaar met het pontje ‘Buiksloterweg’. De entree van het gebouw ligt direct aan het fietspad langs het IJ. De expositieruimte is bereikbaar via restaurant THT.


Cut, paste, snip, plak, sak, pap, plat, bek! Gewapend met Stanley messen, posters, papier en lijm plakt het Zuid-Afrikaanse kunstenaarscollectief Burning Museum hun werk over locale geschiedenissen op muren in de straten van Cape Town. Tazneem Wentzel, Jarret Erasmus en Justin Davy, drie leden van het collectief geven een lezing over hun activiteiten tussen de koloniale architectuur van Cape Town. Deze bijeenkomst is georganiseerd in samenwerking met gerilja/kurating en Burning Museum. De avond wordt geleid door Chandra Frank, als preview op de expositie Re(as)sisting Narratives die in augustus 2016 bij Framer Framed te zien zal zijn.

“Hoe plak ek die gate van my siel toe?
Die plakkers plak linoleum teen die harde sememt vloere, teen die mure… in die hoop dat ‘n lewe, ‘n leefstyl weer aanmekar geplak kan word.”

Burning Museum

Burning Museum

Burning MuseumZuid-Afrika / Koloniale geschiedenis /

Exposities


Expositie: Re(as)sisting Narratives

Over de gedeelde koloniale geschiedenis tussen Zuid-Afrika en Nederland. Curator: Chandra Frank