24 Jul 2024
18:00 - 20:00
Pride Photo: A Love Letter to Queer Resilience
Op 24 juli 2024 organiseert Pride Photo Foundation bij Framer Framed een evenement dat in het teken staat van de visuele verhalen in de huidige Pride Photo tentoonstelling. Het programma wordt gepresenteerd door Pride Photo Foundation en een van de winnende fotografen, Quetzal Maucci, die vanuit Londen reist om haar werk met ons te delen.
Pride Photo directeur Zindzi Zwietering en Hoofd Exhibitions en Contest Samira Damato starten de avond door ons een kijkje te geven in de organisatie, haar geschiedenis en de jaarlijkse wedstrijd. Ook zullen ze uitweiden over het curatoriële concept achter de huidige tentoonstelling A Love Letter to Queer Resilience.
Een van de deelnemende fotografen van de huidige tentoonstelling, Quetzal Maucci zal vervolgens meer vertellen over haar bekroonde werk, hoe ze haar creatieve reis begon en haar artistieke en professionele praktijk ontwikkelde. Maucci zal het persoonlijke verhaal delen achter haar langetermijnproject BY THE TIME SHE GROWS UP, waarin ze haar eigen familiestructuur onderzoekt. De fotografe is geboren in de VS en is de dochter van twee queer vrouwen die respectievelijk uit Peru en Argentinië zijn gemigreerd.
De tentoonstelling is tot 25 juli te zien in het Oosterpark in Amsterdam en verhuist daarna naar het Westergasterrein, waar het tot 15 augustus te zien zal zijn.
Kom op 24 juli naar Framer Framed voor het programma en laat ons weten dat je erbij bent door je hier aan te melden!
Dit evenement is Engelstalig en gratis te bezoeken.
Sprekers
Quetzal Maucci (zij/haar) werkt als fotograaf, visueel verhalenverteller en docent in Londen, Verenigd Koninkrijk. In haar werk combineert Maucci visuele documentaire technieken met archiefbeelden, poëzie, interviews en andere vormen van interventie om systemische waarden en sociale constructies uit te dagen. Terwijl ze ideeën over immigratie, verbondenheid, familiedynamiek en identiteit ontmantelt en onderzoekt, probeert ze ruimte te creëren voor persoonlijke therapeutische processen.
Jan-Bert Vroege (hij/hem) is een Nederlandse politicus en lid van D66. Zowel als gemeenteraadslid en als bestuurder van stadsdeel Oost staat hij bekend om zijn inzet voor de LBHTIQ+gemeenschap. Hij heeft actief bijdragen aan het bevorderen van gelijke rechten en inclusiviteit, zowel in de stad als binnen de partij. Vroege heeft zich sterk gemaakt voor veilige openbare ruimtes en betere zorg voor LHBTIQ+-personen. Hij ondersteunt voorlichtingsprogramma’s in scholen om acceptatie te bevorderen. Daarnaast pleit hij voor inclusieve beleidsvormen en heeft hij diverse campagnes gesteund die de zichtbaarheid van LHBTIQ+-ers vergroten.
Christopher de Gast (hij/hem) en Marjan Schonenberg (zij/haar) werken sinds 2017 samen als fotografenduo. Hun werk belicht gewone mensen wiens verhaal verteld moet worden en creëert toegankelijke, down-to-earth portretten. Met elk beeld willen ze bijdragen aan een beeldcultuur waarin ieder mens, ongeacht gender, afkomst, vorm of identiteit, gelijkwaardig is en vertegenwoordigd wordt.
Moderator
Tuaca Kelly (zij/haar) is een Amerikaanse dichteres, spoken word artiest, emcee, singer-songwriter en muzikante. Ze is vooral bekend om haar unieke woordspelingen, ongekende improvisatie, onvoorspelbare humor en vermogen om een band op te bouwen met het publiek. Ze komt oorspronkelijk uit San Francisco en vertegenwoordigt Generation X als een fierce femmeDaddy. Tuaca is gevestigd in Amsterdam, is zeer actief in de poëzie en spoken wordcultuur en dient als een lokale en internationale projectmedewerker, talent curator, creatief producent en muze bij de Unwanted Words Project Foundation.
Over Pride Photo
Pride Photo creëert bewustwording én viert de veelzijdigheid van LHBTQIA+ ervaringen van over de hele wereld door middel van fotografie.
De stichting, opgericht in 2010 in Amsterdam, streeft naar representatie van de pluraliteit van de LHBTQIA+ gemeenschap door middel van het tonen van het werk van internationale fotografen en kunstenaars. De fotografieprojecten die Pride Photo toont, bieden een blik op het brede spectrum van gender en seksuele diversiteit door middel van zowel individuele als collectieve expressie. De jaarlijkse open call, waaraan gratis kan worden deelgenomen en die open staat voor fotografen in alle stadia van hun carrière, resulteert in een unieke tentoonstelling die wordt samengesteld en tentoongesteld in heel Nederland en daarbuiten.
Pride Photo wordt ondersteund door Gemeente Amsterdam Oost, Mondriaan Fonds, Fonds 21 en Cultuurfonds.
Framer Framed wordt ondersteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Amsterdams Fonds voor de Kunst; Gemeente Amsterdam en VriendenLoterij Fonds.
- Pride Photo Amsterdam
Links
Amsterdam Oost / Diaspora / Kunst in de openbare ruimte / Queer /