Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

TuncTop

TuncTop (Istanbul, Turkije) is afgestudeerd aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Hij is een multidisciplinair kunstenaar. In zijn werk analyseert hij vaak de menselijke natuur en wordt hij zo nodig één met hen. TuncTop is geïnteresseerd in multiculturele gemeenschappen. In zijn werk richt hij zich op de dans rondom ‘Culturele Diversiteit’ in buurten over de gehele wereld. Als gevolg van zijn werk brengt hij graag zijn verhalen met zijn videokunst vaardigheden over aan het publiek. Zijn doel is om de vijf zintuigen van zijn toeschouwers aan te spreken, en hen daarbij direct zijn sociale en culturele boodschap over te brengen. In zijn werk zie je elementen terug als humor, sociale media, internet, design, reclame, performance, muziek en sound design.

In oktober 2019 heeft TuncTop zijn intrek genomen in de kunstenaars residentie van Framer Framed in de Werkplaats Molenwijk, de projectruimte in Amsterdam Noord. Het eerste dat hij deed om zijn nieuwe buren in de Molenwijk te ontmoeten, was het openen van ‘Onze Bioscoop’. Na bijna 2 maanden in Molenwijk te hebben doorgebracht, films te hebben vertoond met de geur van verse popcorn, gesprekken te voeren en koffie te drinken met buurtbewoners, begon hij een ambitieus project: het maken van een sci-fi documentaire met de bezoekers van de bioscoop. Het is de langste officiële documentaire van TuncTop; Molenwijk Originals (42 ′) werd gepresenteerd als onderdeel van de tentoonstelling Molenwijk Originals, de eindpresentatie van zijn residentie in Werkplaats Molenwijk.

Mokum Verhalen (3′) is een serie korte tekenfilm-documentaires die verhalen uit het echte leven laten zien van een divers Amsterdam. Het werk is gemaakt in opdracht van Framer Framed voor de tentoonstelling Drawing Stories. Drawing Stories is een samenwerkingsproject van Framer Framed dat wordt gepresenteerd als onderdeel van de online tentoonstelling Corona in de Stad, georganiseerd door het Amsterdam Museum.


Exposities


Expositie: Drawing Stories

Een online presentatie van Framer Framed in samenwerking met het Amsterdam Museum

Expositie: Molenwijk Originals

Sci-Fi en posterserie door artist in residence TuncTop

Agenda


Werkplaats Molenwijk vijf jaar!
Een feestelijk programma, inclusief een parade, boeklancering, wandeltocht, workshops en nog veel meer!
Personages uit het dagelijkse leven
Première, korte films en een gesprek met kunstenaar en videomaker TuncTop

Magazine