Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Molenwijk Originals
The making of Molenwijk Originals_1062
The making of Molenwijk Originals_1061
The making of Molenwijk Originals_1057

6 Dec 2019
17:00 - 20:00

Expositie: Molenwijk Originals

TuncTop heeft tijdens zijn verblijf in de Molenwijk veel mensen ontmoet: verkopers, kinderen, jongeren, oude dames, Afghaanse, Syrische, Oegandese nieuwkomers… Elk van deze personages vertelt bijzondere en interessante verhalen. TuncTop had maar één vraag voor zijn nieuwe buren: Wat gaat er in 2050 gebeuren?

Met de antwoorden maakte hij de Sci-Fi serie Molenwijk Originals (2019) met in de hoofdrol bewoners uit de Molenwijk. Het ziet er wellicht van veraf uit als Netflix, dat is het niet. Wanneer je op 6 december om 17:00 uur naar Werkplaats Molenwijk komt, zie je 50% fictie, 50% echte wereld van de Molenwijk, ontworpen door TuncTop en de lokale bevolking in de buurt.

Molenwijk


TuncTop in de Molenwijk
TuncTop is sinds oktober resident in Werkplaats Molenwijk. Het eerste wat hij in Molenwijk deed was het openen van de bioscoop ‘Onze Bioscoop’ om zijn nieuwe buren te ontmoeten. Na bijna twee maanden in Molenwijk te zijn geweest, het vertonen van films met de geur van verse pop-corn, gesprekken te hebben gevoerd, samen koffie te hebben gedronken en natuurlijk veel te hebben gefilmd, is hij klaar om zijn zesdelige sciencefiction fiction serie die hij samen met Molenwijkers maakte met u te delen.Amsterdam Noord / Community & Learning / Molenwijk / Residenties /

Agenda


Personages uit het dagelijkse leven
Première, korte films en een gesprek met kunstenaar en videomaker TuncTop

Netwerk


TuncTop

Kunstenaar