Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Ari Gautier

Ari Gautier is een Franse auteur uit Pondicherry van Indo-Malagassische afkomst, die in Oslo woont. Hij schrijft historische fictie over de plaats van Pondicherry in de wereld, en werkt bij Melahuset, Noorwegen, een instelling die kunst en cultuur uit het Mondiale Zuiden promoot.

In mei 2020 was hij samen met Ananya Jahanara Kabir medeoprichter van het meertalige online cultuurplatform le thinnai kreyol. Het platform promoot hun gedeelde visie op een pluriform en gecreoliseerd India. Ari en Ananya onderzoeken de historische basis voor deze visie in de transoceanische relaties die zijn ontstaan door de handels- en kolonisatieondernemingen van de Europeanen en de wederzijdse impact van deze en eerdere commerciële en transculturele circulaties, met name in de wereld van de Indische Oceaan. Geïnspireerd door de creolisering zelf, ontwerpen zij collaboratieve methodologieën voor de niet-hiërarchische verspreiding van kennis binnen en buiten het academische publiek. Over hun project is geschreven in gedrukte en online media, en ze zijn uitgenodigd om het te presenteren aan academisch en populair publiek wereldwijd.

Hij is spreker en organisator van een reeks evenementen voor Atelier KITLV, een samenwerking tussen Framer Framed en het Koninklijk Nederlands Instituut voor Zuidoost-Aziatische en Caraïbische Studies (KITLV).


Agenda


Atelier KITLV: Kreyol Warung
le thinnai kreyol presents an evening of creole commensality and conviviality
Atelier KITLV: Zouk is Medicine
Online gesprek met Ari Gautier, Ananya Jahanara Kabir, Jocelyne Beroard & Bonaventure Ndikung
Atelier KITLV: Kucini, kallu, kakkus - Creolising India Across the Oceans
De creolisering van India over de oceanen heen

Magazine