Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Aram Lee

Aram Lee (Seoul, Zuid-Korea, 1986) woont en werkt in Amsterdam. Haar onderzoekspraktijk draait om het herinterpreteren van materialen die binnen instellingen te vinden zijn. Lee probeert zich in hun rol te verplaatsen door middel van performatieve evenementen, film- en video-installaties. Haar werk vervormt de manier waarop we naar objecten kijken, soms met deelname van haar publiek aan de performatieve actie. Haar kunstwerken bevragen ons collectieve geheugen en ontdoen instellingen en instituten van betwiste uitspraken en aannames. Lee ontmantelt hiermee het dominante discours en visualiseert vervolgens nieuwe structuren.

Aram’s werk A dissonance of landscapes (2019) was vorig jaar te zien bij Framer Framed als onderdeel van de groepstentoonstelling Elsewheres Within Here (2019), samengesteld door curator Jo-Lene Ong.

Aram Lee’s video-installatie To Pluto and Back (2019) wordt tentoongesteld als onderdeel van Unlocked/Reconnected bij Framer Framed (2 juni – 16 aug 2020).


Exposities


Expositie: Elsewheres Within Here

Samengesteld door Jo-Lene Ong

Agenda


Lancering: Errant Journal #5, Learning from Ancestors
Errant Journal is een concept van Irene de Craen, gerealiseerd in samenwerking met Framer Framed
NON NATIVE NATIVE FAIR 2023: PRO$PERITY NOW!
Een unieke bijeenkomst van creatieven met diverse achtergronden, die oude en nieuwe projecten en producten in de vorm van een beurs laat zien.
Online Panel: Prevention is Better than Hate
Een gesprek over Anti-Aziatisch Racisme
Naar Pluto en terug
Tweedelige video-installatie door Aram Lee
Workshop: ‘Tropical, Objects, Turns’
by Aram Lee

Magazine