About the part that art plays in a globalising society

Framer Framed

Ode aan de Twijfel. Foto: Aad Hoogendoorn

Ode aan de Twijfel

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ode aan de Twijfel belicht de waarde van twijfel vanuit kunst, filosofie en de visie van jongeren. Dit wordt gedaan samen met professionele kunstenaars, filosofen en vakdocenten uit het voortgezet onderwijs. Onze maatschappij is vol meningen en standpunten. Het vraagt durf om te twijfelen aan fundamentele vragen in de samenleving en daar lijkt steeds minder ruimte voor te zijn. Met Ode aan de Twijfel wordt tegenwicht geboden.

Framer Framed is partner van Ode aan de Twijfel, een initiatief van social designer Madelinde Hageman en kunstvakdocent Saskia van Broekhoven (Stichting Young Designers). Komende maanden wordt een programma ontwikkeld met de kunstenaars Aukje Dekker i.s.m. Noa Jansma en Isa Grutter,  Efrat Zehavi. MOHA projects i.s.m. Biljana Radinoska en Suat Ögut. De filosofen zijn Tim de Mey en Kamel Essabane. De scholen die meedoen zijn Wolfert Tweetalig en Het Lyceum Rotterdam in Rotterdam, Spinoza20First en de Vinse School in Amsterdam. Kunstenaars, filosofen en jongeren worden uitgedaagd om nieuw werk te creëren die de waarde van de twijfel in beeld brengt. In januari gaat de afsluitende kunstmanifestatie plaatsvinden in Rotterdam, met mogelijk een kleinere presentatie in Amsterdam.

Eerder werkte Framer Framed al met Hageman samen aan Taal voor Eenzaamheid. Een kunst- en educatief programma op de Vinse School, Amsterdamse Mavo, Spinoza20first en Spring High in Amsterdam. Leerlingen maakten door middel van fotografie, kunst, muziek, theater (verbeelding) een ‘interventie’, oftewel interactief werk waardoor eenzaamheid bespreekbaar en zichtbaar werd gemaakt. Voor henzelf, een ander en/of de stad. In december 2019 vond de publieke presentatie plaats in Framer Framed. Zie: Taal voor Eenzaamheid 2019.

In het project Taal voor Eenzaamheid wil Framer Framed samen met kunstenaar Madelinde Hageman en design antropoloog Tina Lenz eenzaamheid bespreekbaar maken onder jongeren tussen de 16-21 jaar, door middel van artistieke, participatieve interventies. De bijeenkomsten vonden plaats van 28 mei t/m 18 juni 2021 in Framer Framed. Zie ook: Taal voor Eenzaamheid (2021).Education / Amsterdam Oost / Workshop /

Agenda


Ode aan de Twijfel
Art manifestation & exhibition

Network


Madelinde Hageman

Designer

Magazine