Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Boekwinkel selectie: Archipelagic Affects

Framer Framed is blij de lancering aan te kondigen van de nieuwe publicatie, Archipelagic Affects, op de Taipei International Book Exhibition (TiBE) in Taiwan, op 22 februari 2024. De lancering vindt plaats in het Nederlands Paviljoen, waar Nederland centraal staat als gastland van het jaar. Archipelagic Affects onderzoekt hoe kunstresidenties effectieve ruimtes scheppen om (im)materiële, culturele, historische en geopolitieke connecties tussen verschillende eilanden te verkennen.
De publicatie is vanaf maart 2024 in Nederland te koop.

Het project Archipelagic Affects is ontwikkeld door Yornel J. Martínez Elías en onderzoeker Emily Shin-Jie Lee, in samenwerking met de Taiwanese romanschrijver Huang Chong-Kai. Het verweeft visuele en tekstuele elementen die gemaakt zijn binnen verschillende tijdsbestekken. Samen vormen ze een gedeeld reisverhaal dat beschrijft hoe culturen en werelden tijdens een kunstresidentie samenkomen.

Het boek reflecteert op de kracht van woorden om werelden te verbinden, en op uitgeefpraktijken om nieuwe inhoud en verbanden te laten ontstaan. Het benadrukt hoe belangrijk kunstresidenties zijn voor de creatie van nieuwe knooppunten en solidariteitsnetwerken binnen en buiten de landsgrenzen. Hoe kunnen mensen met diverse achtergronden, die tijdelijk op een residency verblijven, hun tijd zinvol maken en nadien een netwerk van solidariteit opbouwen buiten de geografische grenzen?

De 2024 Taipei International Book Exhibition (TIBE) vindt plaats van 20 tot 25 februari in het Taipei World Trade Center. Dit jaar is het thema van de tentoonstelling Catch the Reading Wave, met Nederland als eregastland. Tijdens het lanceringsevenement van Archipelagic Affects zullen de auteurs hun literaire inspiratie delen, evenals de verschillende activiteiten en reizen in Taiwan, Cuba en Nederland die de basis vormden voor de inhoud en het ontwerp van het boek.


Bestel

Archipelagic Affects heeft twee tweetalige versies (Spaans/Chinees; Spaans/Engels). De Spaans/Engelse versie is nu beschikbaar als pre-order in onze webshop en wordt vanaf 1 maart 2024 verzonden.

Deelnemers

Auteurs: Yornel J. Martínez Elías, Huang Chong-Kai, Emily Shin-Jie Lee
Redacteur: Emily Shin-Jie Lee
Ontwerp: Chen Jhen (Limestone Bookstore)

Uitgeverij

Framer Framed, Amsterdam
Jan van Eyck Academie, Maastricht

Specificaties

€15
152 pp
Zachte kaft
Risodruk
Geproduceerd in de drukkerij van de Jan van Eyck Academie
Gelimiteerde oplage van 200 exemplaren
10 x 15 cm
Engels/Spaans, 2024
ISBN 978-90-83079-36-3

Dit boek is het resultaat van het project Archipelagic Affects, een samenwerking tussen de Cubaanse kunstenaar Yornel J. Martínez Elias, Framer Framed, en de Jan van Eyck Academie. De publicatie is vormgegeven door Chen Jhen en is gerealiseerd met steun van The Netherlands Office, Taipei.



Action Research / Boekwinkel selectie / Diaspora / Gedeeld erfgoed /

Agenda


Boekpresentatie: Archipelagic Affects
Taiwanese launch of the publication Archipelagic Affects, co-published by Framer Framed and the Jan van Eyck Academie
Artist Takeover: 'Archipelagic Affects' door Yornel Martínez Elías
Programma rond de Framer Framed en Jan van Eyck Academie resident bij Limestone Bookstore

Netwerk


Chen Jhen

Designer

Yornel J. Martínez Elías

Kunstenaar

Emily Shin-Jie Lee

Publieksprogramma en onderzoek

Magazine