Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Emily Lee - foto © Betul Ellialtioglu / Framer Framed

Emily Shin-Jie Lee

Emily Shin-Jie Lee heeft een bachelor in antropologie van de National Taiwan University. Ze is momenteel ingeschreven in de Research Master Art Studies aan de Universiteit van Amsterdam (2019-2021). Haar onderzoeksinteresse ligt in decoloniale praktijken op het gebied van kunst en antropologie. Haar afstudeerproject onderzoekt de dynamische relaties van hedendaagse kunstenaars in residentie programma’s in etnografische en wereldcultuur musea.

Voordat ze naar Nederland kwam, werkte ze bij galerie Nichido (2016-2019), een Japanse galerie gespecialiseerd in moderne en hedendaagse kunst in Azië. Ze hielp bij het opzetten van de galerievestiging in Taipei, en produceerde samen met curatoren en kunstenaars tentoonstellingen. Ze is een van de oprichters van Lightbox (2017-), een openbare fototheek en centrum voor hedendaagse fotografie in Taipei, waar ze eerder betrokken was bij de publieke programmering. Daarnaast is ze medeoprichter van Hide & Seek Audiovisual Art (2017-), een multidisciplinair collectief dat zich richt op culturele bemiddeling in Taipei.

Sinds mei 2020 is ze verbonden aan Framer Framed en faciliteert ze verschillende publieke programma’s en cross-institutionele projecten. Momenteel ontwikkelt ze een publicatie met William de Kooning Akademie, een partnertentoonstelling met het Amsterdam Museum, en een reeks publieke evenementen gericht op kunst en activisme met een focus op Oost-Azië in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam.


Agenda


Boekpresentatie: 'Art for (and within) a Citizen Scene' & 'Be Water, My Friend'
Een vreugdevol gesprek over schrijven, lezen en boeken maken op documenta 15, Kassel

Magazine