Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

4 Nov –
1 Dec 2024

Expositie: Metamorphosis Manifesting

Je bent van harte uitgenodigd voor de jaarlijkse expositie van het Open Atelier. Het thema van dit jaar, Metamorphosis Manifesting, nodigt je uit om de verschillende fasen en ervaringen te verkennen die de unieke creatieve reis van elke kunstenaar vormen. Door zich te concentreren op de transformaties die zowel de kunstenaar als diens werk ondergaan, probeert de tentoonstelling de traditionele nadruk op het presenteren van alleen “afgewerkte” stukken uit te dagen, en een diepere waardering voor het artistieke proces in zijn geheel aan te moedigen. Metamorphosis Manifesting gaat open voor het publiek op 4 november, vanaf 18.00 bij Framer Framed.

Het Open Atelier is een hechte gemeenschap van kunstenaars die wekelijks samenkomen met het doel om met elkaar in contact te komen, ideeën uit te wisselen, en elkaar te inspireren en te ondersteunen op hun artistieke reis. Voor deze tentoonstelling moedigden de kunstenaars van het Open Atelier elkaar aan om de druk om tot een geperfectioneerd eindproduct te komen los te laten, in plaats daarvan omarmden ze de gevoelige en soms chaotische transformaties van materialen, kleuren, texturen, composities, gesprekken, perspectieven – en uiteindelijk van zichzelf. Waar kun je in transformeren als je volledige vrijheid krijgt? Waar leiden je materialen je naartoe? Hoe converseren kunstenaar en kunstwerk? Hoe geef je vorm aan de vloeibaarheid en beweging die kenmerkend zijn voor artistieke exploratie – en hoe vormt het jou op zijn beurt?

Sinds 2022 maakt het Open Atelier deel uit van het project Through Art We Care – een project waarin Framer Framed en zorgorganisatie Cordaan samenwerken om van de kunstinstelling een plek te maken die verandering, emancipatie en welzijn bevordert door het maken van kunst.

Metamorphosis Manifesting is te bezoeken van 4 november tot 1 december 2024. Schrijf je hier in om te laten weten dat je komt!


De expositie is gratis bij te wonen.

Dit evenement kan gefotografeerd en gefilmd worden. Laat het ons van tevoren weten als je liever niet op de foto gaat.

Aanmelden

+ Voeg toe aan kalender




Open Atelier / Community & Learning /

Exposities


Expositie: Hybrid Garden

Van het Open Atelier

Magazine