Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

The City Is Ours web

4 Feb 2019
16:00 - 20:00

The City is Ours #1: Dit is ook mijn wijk!

Ben jij een jonge vrouw met een mening over hoe jouw wijk of stad eruit zou moeten zien? Wil je meedoen aan gratis creatieve workshops in bijvoorbeeld fotografie en podcasts maken? En hiermee bijdragen aan een gezamenlijke tentoonstelling? Geef je dan op voor The City is Ours!

Over het project

The City is Ours is een uitwisselingsproject tussen Amsterdam en Tunis, een stad in TunesiĆ«. Deelnemers in beide steden volgen een reeks creatieve workshops door kunstenaars, ontwerpers en architecten waarin ze hun ideeĆ«n over de openbare ruimte kenbaar maken, met kunst als middel. Via de speciale ‘The City is Ours’ Tumblr wordt foto- en videomateriaal tussen de beiden steden uitgewisseld. Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, komt het resultaat samen in een tentoonstelling!

De workshops, en de tentoonstelling, vinden plaats bij Werkplaats Molenwijk in Amsterdam-Noord (en Ben Arous in Tunis).

Aanmelden

GeĆÆnteresseerd? Geef je dan snel op! Het project staat open voor jonge vrouwen (~15-22 jaar) en is helemaal gratis. Specifieke ervaring is niet nodig, alleen bereidheid om deel te nemen aan de verschillende workshop sessies. Deze vinden plaats van begin februariĀ  t/m begin maart 2019.

Stuur een e-mail naar minouche@framerframed.nl of bel/app naar 06 20 04 15 67. Je kunt ook altijd even een berichtje sturen als je meer informatie wil over het project!


Workshop #1, 4 februari: Dit is ook mijn wijk!

De eerste workshop vindt plaats op maandag 4 februari. Tijdens deze sessie ga je onder begeleiding van de succesvolle architecte Laura Alvarez en architectuurstudent Chinouk Jongerius jouw ideeĆ«n over de openbare ruimte in beeld brengen. Hoe verschillen onze ideeĆ«n, en waar komen ze overeen? Op basis van deze ervaringen zullen we een object maken dat belangrijke plekken en themaā€™s in de openbare ruimte uitbeeldt.

Laura Alvarez studeerde in 2002 af in Barcelona als architect en stedenbouwer. Na een tijd in Spanje, Mexico en Duitsland te hebben verbleven, woont ze sinds 2004 in Nederland. In 2008 begon ze haar eigen architectenbureau. Ze is tevens architectuurdocente. In 2019 zal haar bureau in de Molenwijk in Amsterdam actief zijn.

Chinouk Jongerius volgt een master Architectuur aan de TU Delft. Ze heeft eerder onder andere 3 maanden in Zanzibar aan een project gewerkt om een model zoals het Nederlandse Stadsherstel daar te activeren. Ze werkt bij Laura Alvarez Architecture.

Locatie workshops
Werkplaats Molenwijk (Amsterdam-Noord),
Molenaarsweg 3
1035 EJ Amsterdam

Klik hier voor meer informatie


The City is Ours is een initiatief van Framer Framed, in samenwerking metĀ Spring to come, Mellouki Cadat en Netwerk Democratie enĀ Jasmine Foundation vormgegeven.

The City is Ours wordt gesteund door European Cultural Foundation (ECF), Prince Claus Fund (PCF), Fonds ZOZ.Amsterdam Noord / Burgerschap / Feminisme /

Exposities


Werkplaats Molenwijk

Expositie: The City is Ours (Werkplaats Molenwijk)

Jonge vrouwen geven in Tunis en Amsterdam vorm aan hun ideeƫn over de publieke ruimte

Agenda


The City is Ours #2: Fotografie & burgerschap
Uitwisselingsproject tussen Amsterdam en Tunis.
Project en expositie: The City is Ours
Een uitwisselingsproject voor jonge vrouwen in Amsterdam en Tunis.