Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Photo: I.A. Paul

19 mei 2020
17:00 - 19:00

Tien premises voor een pandemie

Gebruikmakend van Ian Alan Paul’s tekst “Ten Premises For A Pandemic” als leidraad, zal Framer Framed een live online paneldiscussie hosten met de kunstenaar en gasten. De paneldiscussie wordt gemodereerd door onderzoeker Shailoh Phillips en zal plaatsvinden op 19 mei 2020.

Gebruikmakend van Ian Alan Paul’s tekst ‘Ten Premises For A Pandemic’ als leidraad zal Framer Framed een live online paneldiscussie hosten met de kunstenaar en gasten. De paneldiscussie is gemodereerd door onderzoeker Shailoh Phillips en zal plaatsvinden op 19 mei 2020.

In zijn artikel schrijft kunstenaar Ian Alan Paul het volgende: “Een pandemie is geen collectie van virussen, maar een sociale relatie onder mensen dat gestuurd door virussen.”* De recente globale veranderingen in sociale relaties en zowel economisch- als politiek beleid dwingt ons om de wereld hoe wij die kenden, pre-pandemie, te bevragen en te deconstrueren.

Op basis van de ideeën van ‘sociale verantwoordelijkheid’ en ‘netwerken van zorg’ afkomstig uit de ‘Ten Premises’ tekst, zal Framer Framed de paneldiscussie hosten met Ian Alan Paul en gasten, waaronder Matthijs de Bruijne. Het geheel wordt gemodereerd door onderzoeker Shailoh Phillips. In de paneldiscussie zullen we activistische en artistieke praktijken analyseren, evenals de rol van ‘communities’ en instituten hierin in tijden van crisis.

Framer Framed presenteert deze paneldiscussie om ruimte te creëren voor het samen verwerken van de huidige pandemie en het onderzoeken van nieuwe vormen van ‘praktisch’ leven in een veranderde wereld. Hoe kunnen we ons verhouden ten opzichte van specifieke directheden van onze translokale situaties, terwijl deze worden herstructureert door een wereldwijd fenomeen?

Het panel zal live worden uitgezonden op het Youtube kanaal van Framer Framed om 17:00 uur.

Dit programma is gratis en de voertaal is Engels, daarnaast zal het opgenomen worden voor Framer Framed’s online programmering.

*Quotes uit Ian Alan Pauls “Ten Premises for a Pandemic” (2020)Online / Artist Talk / Kunst en Activisme / Politiek Klimaat /

Netwerk


Czar Kristoff

Kunstenaar

Clara Balaguer

Cultureel werker, Kunstenaar, Uitgever

Matthijs de Bruijne

Kunstenaar, onderzoeker en activist

Shailoh Phillips

Onderzoeker, kunstenaar

Ian Alan Paul

Kunstenaar, curator