Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Taking Stock - Drawing session, Cairo 2020

26 Aug 2021
18:30 - 22:00

Taking Stock: Tekensessie

Begin 2020 vond een reeks tekensessies plaats in de voormalige Factory Space van de Townhouse Gallery in Caïro. De gemeenschap rondom de Townhouse kwam bij elkaar om de resterende objecten uit de met sluiting bedreigde kunstinstelling te tekenen en te archiveren, om zo stil te staan ​​bij de complexe situatie waarin de Townhouse was beland.
Op 26 augustus 2021, ter gelegenheid van de finissage van de tentoonstelling Taking Stock bij Framer Framed, willen we je uitnodigen om deel te nemen aan een vergelijkbare tekensessie.

Deelnemers worden uitgenodigd om naar Framer Framed te komen voor een stilleven tekensessie van een uur, waarin groepen van vijf personen gezamenlijk tekenen en onderwerpen bespreken die relevant zijn voor de inhoud van de tentoonstelling. Elke groep zal een organisch gesprek voeren aan de hand van enkele thema’s die aan bod komen op de website van Taking Stock. Aan het einde van de tekensessie leveren de deelnemers hun tekeningen in en zullen de opnames van de gesprekken anoniem worden uitgeschreven, zodat deze elementen kunnen worden verwerkt in een publicatie die later dit jaar zal verschijnen. Een publicatie over institutionele kritiek en collectieve rouw.

De tentoonstelling Taking Stock toont de resultaten van een artistiek onderzoeksproject dat plaatsvond in Caïro, Egypte, van januari tot maart 2020. Het project is een reactie op de sluiting van de Townhouse Gallery. Deze sluiting was de aanleiding om de ontwikkelingen van de afgelopen 10 jaar in het centrum van Caïro en de culturele scene in Egypte te onderzoeken.

Om deel te nemen aan de tekensessies van de Taking Stock, gelieve je te registreren via Eventbrite (zie hieronder).

Er zijn twee tijdvakken beschikbaar:

Tijdslot 1: 18:30 – 20:30. Geef je hier op.
Tijdslot 2: 20:00 – 22:00. Geef je hier op.

Zorg dat je op tijd bent voor de sessie! De sessies worden opgenomen in audio, maar deelnemers blijven anoniem.Collectieven / Community & Learning /

Exposities


Expositie: Taking Stock

door Mariam Elnozahy, Wouter Osterholt, Elke Uitentuis

Netwerk


Mariam Elnozahy

Mariam Elnozahy

Curator en schrijver

Wouter Osterholt

Kunstenaar

Elke Uitentuis

Beeldend kunstenaar en mensenrechtenactivist