Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Cauleen Smith, Film still of Remote Viewing (2011) on show at Some Things Hidden. Foto: Eva Broekema / Framer Framed

18 feb 2018
16:00 - 17:00

Some Things Hidden: Rondleiding door curator Nina Folkersma

Op 18 februari om 16:00 geeft curator Nina Folkersma een persoonlijke rondleiding door de tentoonstelling Some Things Hidden

Folkersma stelde de groepstentoonstelling Some Things Hidden samen in samenwerking met kunstenaar Charlott Markus. De tentoonstelling, die te zien is bij Framer Framed van 19 januari t/m 11 maart 2018, gaat in op het verborgene en de politiek van het (on)zichtbare. De tentoonstelling was al eerder in andere vorm te zien bij Castrum Peregrini van 18 november t/m 26 november 2017.

Deelnemend kunstenaars
Some Things Hidden  toont kunstwerken van Hélène Amouzou (TG, 1969), Alexis Blake (US, 1981), Sara Blokland (NL, 1969), Zhana Ivanova (BG, 1977), Lynn Hershman Leeson (US, 1941), Bertien van Manen (NL, 1942), Charlott Markus (SE, 1974), Shana Moulton (US, 1976), Femmy Otten (NL, 1981), Marijn Ottenhof (NL, 1985), Cauleen Smith (US, 1967) en Batia Suter (CH, 1967).


Nina Folkersma (1969, Buitenpost) is cum laude afgestudeerd als kunsthistoricus aan de Universiteit van Amsterdam. In 1995-1996 volgde zij het Curatorial Programme van de Appel arts centre. Sindsdien werkt zij als zelfstandig curator, kunstcriticus en adviseur op het gebied van hedendaagse kunst vanuit een breed cultureel en internationaal perspectief. Folkersma heeft een scala aan tentoonstellingen, symposia en projecten georganiseerd, o.a. voor de Johannesburg Biënnale (1997) in Zuid-Afrika, het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden, Castrum Peregrini in Amsterdam (2017), Madness & Arts Festival (2010) in Haarlem en Framer Framed in Amsterdam (2018).

Van 2006 tot 2009 werkte Nina Folkersma als curator in het S.M.A.K., het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent, België. Naast haar ervaring als zelfstandig curator heeft Folkersma een loopbaan als kunstcriticus en redacteur. Ze schrijft met regelmaat voor Metropolis M, waaraan zij ook langere Jjd als redacteur verbonden was, en voor andere kunstijdschriften en catalogi. Ook is Folkersma lid geweest van verschillende adviescommissies van zowel de Mondriaan Stichting als het Fonds BKVB. Nina Folkersma is curator van De Grote Kunstshow in de Stadsschouwburg Amsterdam en de Leidse Schouwburg.

Daarnaast vervult zij enkele advies- en bestuursfuncties, waaronder het voorzitterschap van ArtTable Nederland, een adviesfunctie in de Raad voor Cultuur en in de kunstcommissie van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam.


Aanmelden

Aanmelden kan via reserveren@framerframed.nl
Houd rekening met een gelimiteerd aantal plaatsen voor deze rondleiding.

Kunt u niet op deze datum? Ook co-curator Charlott Markus geeft rondleidingen door de tentoonstelling, op zondag 4 maart en zondag 11 maart.Feminisme /

Exposities


Expositie: Some Things Hidden

In samenwerking met Castrum Peregrini. Curatoren: Nina Folkersma en Charlott Markus

Agenda


Some Things Hidden: Rondleiding door kunstenaar Charlott Markus
Een rondleiding door de expositie 'Some Things Hidden', door kunstenaar & co-curator Charlott Markus.

Netwerk


Nina Folkersma

Curator en kunstcriticus

Charlott Markus

Kunstenaar