Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Rondleiding in Molenwijk, foto: Katie Clarke | ARIAS
Rondleiding in Molenwijk, foto: Katie Clarke | ARIAS
Rondleiding in Molenwijk, foto: Katie Clarke | ARIAS
Foto: Katie Clarke | ARIAS

26 Jun 2021
12:00 - 13:30

Rondleiding in de Molenwijk

U bent van harte welkom op 26 juni in Werkplaats Molenwijk voor een speciaal evenement tijdens het Amsterdam Art Week. Werkplaats Molenwijk is die dag het startpunt voor een tour door de buurt langs de kunstwerken in de openbare ruimte.

Foto: Katie Clarke | ARIAS

Om 12:30u start de rondleiding van Sietske Roorda. Zij deed onderzoek naar kunst in de openbare ruimte voor Public Art Amsterdam en maakte daar ook een podcast over. Roorda is een onderzoeker, schrijver en redacteur gespecialiseerd in hedendaagse kunst met speciale interesse in politiek geëngageerde en feministische kunst.

Na afloop van de tour heeft u de gelegenheid om de presentatie van Himmelsbach’ Ideeën Bibliotheek te bezoeken. Sociaal kunstenaar Domenique Himmelsbach de Vries heeft tijdens zijn residentie in Werkplaats Molenwijk gewerkt aan een ideeën-bibliotheek met daarin 120 schetsplannen voor sociale interventies. Hij ontwikkelde de bibliotheek in dialoog met buurbewoners tijdens wekelijkse spreekuren. Tijdens de spreekuren konden omwonenden hun eigen vraagstukken inbrengen, artistieke reflectie ontvangen en nieuwe ideeën te ontwikkelen.

Foto: Katie Clarke | ARIAS


Adres en tijd

Werkplaats Molenwijk
Molenaarsweg 3
1035EJ Amsterdam

12:00 uur openen de deuren
12:30 uur begint de rondleiding

Werkplaats Molenwijk wordt mogelijk gemaakt met steun van
Amsterdams Fonds voor de Kunst, De Alliantie, Bank Giro Loterij Fonds en Stadsdeel Noord.

Werkplaats Molenwijk is een initiatief van Framer Framed. Framer Framed wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stadsdeel Oost.Amsterdam Noord / Community & Learning / Molenwijk / Rondleiding /

Agenda


Himmelsbach Ideeën Bibliotheek
Kunstzinnige reflecties door Himmelbach in Werkplaats Molenwijk

Netwerk


Sietske Roorda

Sietske Roorda

Kunstcriticus, schrijver en podcastmaker

Domenique Himmelsbach de Vries

Kunstenaar

Magazine