Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Photo of Open Studio: Weaving a Pluriversity (2024) at Framer Framed, Amsterdam. Photo: © Lina van den Idsert / Framer Framed.

8 jun 2024
14:00 - 17:00

Weaving a Pluriversity: In gesprek met Mamo Arwawiku en Rolando Vázquez Melken

Op zaterdag 8 juni 2024 ben je uitgenodigd voor de afsluiting van Weaving a Pluriversity, het open atelier project van de Pluriversity Weavers, gehost door Framer Framed in samenwerking met het Van Abbemuseum. Deze middag is de laatste bijeenkomst na de reeks workshops over alternatieve manieren van leren en de noodzaak om voorouderlijke kennis te beschermen. Kom meer te weten over de resultaten van dit samenwerkingsproject en luister naar een slotgesprek tussen Iku-leider Mamo Arwawiku en professor Rolando Vázquez Melken.

De Pluriversity Weavers richten zich op het deconstrueren van koloniaal erfgoed door middel van praktijken die gericht zijn op het denken in gemeenschappelijkheid met levend grondgebied. Met dit open studioproject wilden ze hun kennis verweven met die van de Iku-gemeenschap uit Colombia. Ze stelden zich hierbij open voor verschillende kennissystemen en onderstreepten de noodzaak om verschillende manieren van leven te respecteren. Weaving a Pluriversity omvatte bijeenkomsten en gesprekken met Inheemse denkers om de menselijke band met onze omgeving te bespreken door middel van begeleide wandelingen, collectief weven, een lezing en filmvertoningen.

Het project ging op 13 april van start met een inleidende open studio dag. Op 4, 11 en 18 mei waren er workshops en gesprekken met activiteiten onder leiding van spiritueel leider Mamo Arwawiku en jeugdlid Dwanimako Arroyo Izquierdo van de Iku-gemeenschap Kwarte Umuke uit Sierra Nevada de Santa Marta, Colombia. Op deze slotdag op 8 mei is er een gesprek tussen Mamo Arwawiku en Dr. Rolando Vázquez Melken, hoogleraar Post/Decolonial Theories and Literatures aan de Amsterdam School for Cultural Analysis van de Universiteit van Amsterdam. Er zal een vertaling beschikbaar zijn van het Spaans naar het Engels.

Weaving a Pluriversity reist verder naar Soils, een groepstentoonstelling over de betekenis van de bodem als zowel materie als metafoor in het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Dit evenement is Engelstalig en Spaanstalig en is gratis te bezoeken.


Datum & tijd
8 juni 2024 | 14:00 – 17:00

Meld je hier aan om ons te laten weten dat je komt!

Locatie
Framer Framed
Oranje-Vrijstaatkade 71
1093 KS, Amsterdam


Credits

Weaving a Pluriversity is een opmaat naar de komende tentoonstelling Soils in het Van Abbemuseum in Eindhoven. Weaving a Pluriversity wordt gepresenteerd in samenwerking met het Van Abbemuseum.

Framer Framed wordt ondersteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Amsterdams Fonds voor de Kunst; Gemeente Amsterdam en VriendenLoterij Fonds.

Aanmelden

+ Voeg toe aan kalender
Colombia / Ecologie / Workshop /

Exposities


Weaving a Pluriversity

Een serie bijeenkomsten door de Pluriversity Weavers over onze verbinding met ecologieën

Expositie: The One-Straw Revolution

Een tentoonstelling samengesteld door iLiana Fokianaki over permacultuur als methodologie

Agenda


Open Studio: Weaving a Pluriversity
Een serie bijeenkomsten door de Pluriversity Weavers over onze verbinding met ecologieën

Netwerk


Mamo Arwawiku

Spirituele leider

María Eufemia Arroyo Izquierdo

Pluriversity weaver

Dwanimako Arroyo Izquierdo

Pluriversity weaver

Dwasimney Del Carmen Izquierdo Torres

Pluriversity weaver

Seynawiku Izquierdo Torres

Pluriversity weaver

Natalia Giraldo Jaramillo

Onderzoeker en Pluriversity weaver

LI Yuchen

Beeldend en podiumkunstenaar

Ana Bravo Pérez

Kunstenaar

Aldo E. Ramos

Dichter en decolonial storyteller

Rolando Vázquez Melken

Assistent professor van Sociologie