Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Vinse School, Suat Ögüt

17 Mar –
20 Mar 2022

Ode aan de Twijfel

Onze maatschappij is vol meningen en standpunten. Het vraagt durf om te twijfelen over vraagstukken in de samenleving. Daar lijkt steeds minder ruimte voor te zijn. Het project Ode aan de Twijfel creëert juist ruimte voor twijfel door de waarde van het uitstellen en het niet hebben van een oordeel te laten ervaren. Dit doen we samen met jongeren, kunstenaars, filosofen en vakdocenten uit het voortgezet onderwijs.

De manifestatie is op 17 maart 2022 van 17:00 – 20:00 in Framer Framed. De tentoonstelling is op 19 en 20 maart 2022 te bezoeken van 12:00 tot 18:00 uur in Framer Framed.

De toegang is gratis en vrij toegankelijk.

Voor de opening van de tentoonstelling Ode aan de Twijfel organiseert Framer Framed en Ode aan de Twijfel samen een kunstmanifestatie en tentoonstelling om je mee te nemen in de verbeelding van de twijfel. We doen dit met performances en kunstwerken van de kunstenaars Suat Ögüt, Efrat Zehavi, Aukje Dekker, Noa Jansma, Isa Grutter en Moha Project: Biljana Radinoska en Alice Pons. Daarnaast is het werk van meer dan 80 leerlingen van de Vinse School en het Spinoza20First uit Amsterdam en Het Lyceum Rotterdam en Wolfert Tweetalig uit Rotterdam te zien dat afgelopen maanden is ontwikkeld in samenwerking met de kunstenaars en filosofen.

Tijdens de manifestatie zijn er optredens van filosoof/ schrijver Persis Bekkering en woordkunstenaars Elten Kiene en Jörgen Gario over de waarde van de twijfel. Aansluitend is er de gelegenheid om het werk te bekijken.

Op 25 maart is de kunstmanifestatie van Ode aan de Twijfel te zien in Tent Rotterdam. Voor het volledige programma in Rotterdam zie deze link.

Het evenement maakt deel uit van DIT (Do it together), een gelegenheid om projecten, ideeën en reflecties onder de aandacht te brengen zonder een tentoonstelling als context. HIER vindt u meer informatie over de publieke programma’s die in het kader van het DIT-project zijn samengesteld.


Ode aan de Twijfel programma is een initiatief van social designer Madelinde Hageman en kunstvakdocent Saskia van Broekhoven.

Ode aan de Twijfel is mede mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds, VSBfonds, Fonds 21, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Gemeente Rotterdam en Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland.

Beeld: Still uit film van Suat Ögüt en Tonje Langeveld door Linda Zwart Amsterdam Oost / Educatie /

Exposities


Project: Do It Together - DIT

DIT is een keuken / een tent / een leerspeeltuin / een workshop..........

Netwerk


Madelinde Hageman

Ontwerper

Suat Ögüt

Kunstenaar

Magazine