Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Expertmeeting & Tentoonstellingslezing, Westfries Museum. Foto: Annosh Urbanke

4 Jul 2019
13:00 - 17:00

Expertmeeting & Tentoonstellingslezing, Westfries Museum

Framer Framed organiseert een Expertmeeting & Tentoonstellingslezing in samenwerking met het Westfries Museum in Hoorn. Deze bijeenkomst is erop gericht een multi-perspectief te bieden op de huidige tentoonstelling in het Westfries Museum: Depok, de droom van Cornelis Chastelein. De tentoonstelling dient als aanleiding voor het bespreken van het presentatiebeleid van omstreden erfgoed in de openbare ruimte, musea en erfgoedinstellingen.


Tijdens dit evenement zullen een aantal sprekers met museale en wetenschappelijke achtergrond een korte lezing geven, waarbij ze hun ervaring van de tentoonstelling en hun visie op museaal presentatiebeleid delen. Kwesties die worden besproken variĆ«ren van de rol van wetenschappelijk onderzoek in het ontwikkelen van tentoonstellingen, inclusiviteit in presentatiebeleid (en de dilemma’s die dit met zich meebrengt), de selectie- en evaluatiecriteria die musea zouden moeten handhaven in hun collectiebeleid, en de vraag hoe kan worden omgegaan met een collectie die niet compleet is.

Sprekers
Caroline Drieƫnhuizen, historica en universitair docent,
Stephanie Welvaart, NIOD onderzoekster,
Gijs Stork, uitgeverĀ en curator.

Na de lezingen wordt het gesprek geopend naar het publiek waar antropologe, historica en ƩƩn van de tentoonstellingsmakers Nonja Peters aanwezig zal zijn voor reactie. De bijeenkomst wordt gemodereerd door Esther Captain, onderzoekster en projectcoƶrdinator bij het KITLV.

Deze bijeenkomsten is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van DutchCulture / Shared Heritage.
Gedeeld erfgoed / Indonesiƫ / Omstreden erfgoed /

Agenda


Memoria Plantae: Perspectives on the Dutch Botanical Network
Paneldiscussie met Sadiah Boonstra, Andreas Weber en Jennifer Tosch in aanloop naar de komende tentoonstelling

Netwerk


Caroline Drieƫnhuizen

Historicus en universitair docent

Esther Captain

Historicus