Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Walvistraan by Golrokh Nafisi & Ahmadali Kadivar

6 Jul 2024
15:00 - 17:00

Boekpresentatie: Walvistraan

Kom naar Framer Framed voor de presentatie van Walvistraan: A Love Story in a Time of Extinction and Isolation! De publicatie is het resultaat van een project van Golrokh Nafisi in samenwerking met Ahmadali Kadivar tijdens hun residentie in Werkplaats Molenwijk in 2023.

Koop tijdens de presentatie de publicatie voor een speciale prijs van ‚ā¨20!

In de zomer van 2023 verwelkomde Framer Framed kunstenaars Golrokh Nafisi en Ahmadali Kadivar voor een kunstresidentie in Werkplaats Molenwijk, een plek waar kunstenaars hun praktijk kunnen ontwikkelen en delen met de lokale gemeenschap. Golrokh heeft zich niet alleen ondergedompeld in het dagelijkse leven van de buurt, maar heeft zich ook verdiept in de gelaagde menselijke en niet-menselijke geschiedenis van Molenwijk, die als basis diende voor Walvistraan: A Love Story in a Time of Extinction and Isolation.

Tijdens haar laatste week in Werkplaats Molenwijk componeerde Golrokh samen met Ahmadali een performance waarbij de deelnemers nauwkeurig uitgestippelde routes en ruimtelijke co√∂rdinaten kunnen volgen. Op deze manier kunnen ze deel uitmaken van een ‘beweging’, terwijl ze het verhaal van de hoofdpersoon volgen en zien hoe de grote borduurwerken zich voor hun ogen ontvouwen en verenigen. Walvistraan is een graphic novel over Molenwijk die het verhaal van de voorstelling als voedingsbodem gebruikt en het rijke historische tapijt van Molenwijk deelt, verweven met activisme, culturele diversiteit en milieuveranderingen. Het verhaal benadrukt de veerkracht en verbondenheid van haar bewoners in het opnieuw ontdekken van de verbinding met hun land van herkomst en geschiedenis, te midden van de krachten van de moderniteit.

Tijdens de boekpresentatie delen Golrokh en Ahmadali de inspiratie die ze uit de buurt hebben gehaald. Ze zullen het ook hebben over hoe ze tot het formaat van een graphic novel zijn gekomen en hoe deze residentie-ervaring hun recente projecten en praktijken in verschillende plaatsen blijft inspireren.

Je kan het boek hier bestellen: https://bit.ly/walvistraan

Golrokh Nafisi en Ahmadali Kadivar, Walvistraan: A Love Story in a Time of Extinction and Isolation (2024). Afbeelding van pagina 60-61


Over

Golrokh Nafisi¬†is een kunstenaar die zich bezighoudt met het ontwerpen van alternatieve manieren om tijd en locatie te documenteren, het maken van een nieuwe verbeelding van tijd en ruimte om ons richting te geven in het heden. Nafisi is ge√Įnteresseerd in het verkennen van nieuwe vormen van collectieve actie waarbij lichamen en menselijke ideologie√ęn betrokken zijn.

Ahmadali Kadivar is schrijver, onderzoeker en directeur van¬†SedńĀkhńĀne, het meest omvangrijke archief van volksmuziek in Iran, dat bronnen opbouwt om de literaire, historische en antropologische aspecten van de volksmuziekcultuur te ontsluiten.

Auteurs: Golrokh Nafisi, Ahmadali Kadivar
Grafisch ontwerp:¬†Oreri‚ÄĒIniziativa Editoriale
Uitgever: Framer Framed

ISBN: 9789083079387
Tekst en kleurillustraties (incl. poster)
Riso-print in een gelimiteerde oplage van 150 stuks.
15 x 20 cm | paperback
Engels, 2024
Prijs: ‚ā¨25


Werkplaats Molenwijk wordt mogelijk gemaakt door:
Amsterdams Fonds voor de Kunst, De Alliantie, Bank Giro Loterij Fonds en Stadsdeel Noord.

Werkplaats Molenwijk is een initiatief van Framer Framed. Framer Framed wordt gesteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stadsdeel Oost.Book Launch / Artist Talk / Molenwijk / Residenties /

Exposities


Presentatie: Walvistraan

Door Werkplaats Molenwijk kunstenaar in residentie Golrokh Nafisi

Netwerk


Ahmadali Kadivar

Kunstenaar

Golrokh Nafisi

Kunstenaar

Magazine