Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

DSC_5366
DSC_5197
DSC_5218
DSC_5241
DSC_5259
DSC_5279
Manifesto Against Nostalgia
DSC_5318
Manifesto Against Nostalgia (2019)

24 nov 2019
16:00 - 17:05

Amsterdam Art Weekend 2019

Outdoor Performance: Manifesto Against Nostalgia (2019) door Giulia Crispiani, Golrokh Nafisi en Ahmadali Kadivar vindt plaats vlak voor en direct na zonsondergang (16: 00-16: 20 | 16: 45-17: 05).

Framer Framed nodigt u uit om zich voor zijn locatie in het publieke domein te verzamelen om deel uit te maken van deze speciale manifestatie.

Manifesto Against Nostalgia wil het gebruik van het woord ‘nostalgie’ bevragen in relatie tot de huidige sociaal-politieke retoriek die steunt op de verheerlijking van – en een soort van nostalgie naar – een verleden dat nooit echt heeft bestaan. Het project speelt in op toenemende xenofobe, die wereldwijd in verschillende contexten opduikt.
Eerdere versies van de performance vonden plaats in Teheran en Rome. Elke keer dat het project naar een nieuwe stad reist, vormt het zichzelf naar gelang de lokale context, taal en tradities. Tijdens het Amsterdam Art Weekend wordt Manifesto Against Nostalgia in Amsterdam gepresenteerd in een deels Nederlandstalige versie.  De uitvoering en installatie vindt plaats in samenwerking met lokale muzikanten, geïnspireerd door langdurige tradities die muziek en opvatting combineren, uitgaande van het universele beeld van een stadsomroeper die aankondigingen deelt met een muziekregister.
De performance neemt telkens een site-specifieke vorm aan, van manifest tot poëzie, van religieus ritueel tot chant. Het publiek wordt uitgenodigd om een integraal onderdeel van het evenement te worden, als getuigen van deze nostalgische dissidentie.
Tijdens het Amsterdam Art Weekend (21-24 november 2019) kunt je direct ook de lopende tentoonstelling Elsewheres Within Here (2019) bezoeken, samengesteld door Jo-Lene Ong.

Giulia Crispiani, Manifesto Against Nostalgia (2019). Foto: Carel Buenting / Framer Framed


Kunstenaars: Giulia Crispiani, Golrokh Nafisi en Ahmadali Kadivar Vertaling: Andrea Radai, M. K. van den Berg, Flora Woudstra
Muzikaal advies: Ahmad Jafari en Hans Muller
Muziek: Wouter Kuyper
Nederlandse voordracht: Daphne Lowris
Grafisch ontwerp: Federico Antonini
Speciale dank aan Siamak Shojai.
Talen: Farsi, Engels, Italiaans, Nederlands.


Cultural programming / Collectieven /

Exposities


Expositie: Elsewheres Within Here

Samengesteld door Jo-Lene Ong

Netwerk


Ahmadali Kadivar

Kunstenaar

Giulia Crispiani

Kunstenaar

Golrokh Nafisi

Kunstenaar

Jo-Lene Ong

Curator