Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

UKRAiNATV

UKRAiNATV is een experimenteel, collectief en sectoroverschrijdend project op het gebied van mediacultuur. Ze bestaan uit kunstenaars, activisten, onderzoekers, muzikanten en DJ’s uit Oekraïne, Polen, Wit-Rusland en Italië.

Ze houden zich bezig met nieuwe relationele strategieën en nieuwe hybride productievormen op het gebied van hybride aanwezigheid. Als een online tv-zender is UKRAiNATV gespecialiseerd in het bouwen van audiovisuele livebruggen, het hosten van een multikanaals streaming hub en opnamestudio. UKRAiNATV experimenteert met tactische media en realiteiten, door gebruikte en gloednieuwe apparatuur en concepten te mixen en eenmalige mengvormen te creëren van het echte en het virtuele, online en offline. Ze zijn een glocale, hybride en collectieve smeltkroes van mensen, machines, ideeën, identiteiten en signalen. Het is een artistiek, sociaal, politiek en op onderzoek gebaseerd project in één.

UKRAiNATV is een collectief dat opereert in de schaduw van oorlog en geopolitieke spanningen en ontstond enkele dagen na de Russische invasie in Oekraïne in 2022. Hun doel is om verbindingen en solidariteit te creëren tussen mensen in nood, vluchtelingen, nomadische kunstenaars, expats en migranten die zich niet veilig voelen om zich vrij te uiten in hun eigen land of staten.


Exposities


Expositie: Really? Art and Knowledge in Time of Crisis

Tentoonstelling over de commodificatie van kennis en onwetendheid, samengesteld door Mi You en David Garcia

Agenda


Opening: Really? Art & Knowledge in Time of Crisis
Opening van de tentoonstelling over de commodificatie van kennis en onwetendheid, samengesteld door Mi You en David Garcia