Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Mi You. Photo: Dorfmeyster I Can Wagener

Mi You

Mi You is hoogleraar Kunst en Economie aan de Universiteit van Kassel/documenta Institut. Voordat ze bij de Universiteit van Kassel kwam, was ze onderzoeksmedewerker bij de afdeling Kunst- en mediastudies aan de Academie voor Mediakunst in Keulen (2014-2021). Haar academische interesses gaan uit naar nieuw en historisch materialisme, performance filosofie en de geschiedenis, politieke theorie en filosofie van Eurazië. Zo werkt ze met de Zijderoute als een figuratie om netwerken opnieuw te verbeelden.

Mi You heeft tentoonstellingen en programma’s samengesteld in het Asian Culture Center in Gwangju, Zuid-Korea, Ulaanbaatar International Media Art Festival, Mongolië (2016), Zarya CCA, Vladivostok (2018), en het onderzoeks/curatoriële platform Unmapping Eurasia (2018-) met Binna Choi. Haar recente tentoonstellingen richten zich op socialiserende technologieën en ‘actionable speculations’, zoals Sci-(no)-Fi in de Academy of the Arts of the World, Keulen (2019) en Lonely Vectors in Singapore Art Museum (2022).

Ze was een van de curatoren van de 13de Biënnale van Shanghai (2020-2021). Op sociaal gebied is ze voorzitter van het comité voor mediakunst en technologie van de transnationale NGO Common Action Forum.

 


Exposities


Expositie: Really? Art and Knowledge in Time of Crisis

Tentoonstelling over de commodificatie van kennis en onwetendheid, samengesteld door Mi You en David Garcia

Agenda


Opening: Really? Art & Knowledge in Time of Crisis
Opening van de tentoonstelling over de commodificatie van kennis en onwetendheid, samengesteld door Mi You en David Garcia