Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Roos Pollmann - Foto: © Annelies Verhelst

Roos Pollmann

Roos ‘ROOSPEEE’ Pollmann (1987) is muzikant en multidisciplinair kunstenaar die gefascineerd is door de tastbaarheid van geluid, de verklanking en verbeelding van menselijke obstakels en het overbrengen van gevoel en emotie door middel van kunst. Haar werk krijgt vorm in composities voor concerten en beeldende werken, performances, platen, tapes, multidisciplinaire installaties, schilderijen, keramiek en poëzie. In haar werk gebruikt ze haar stem, synthesizers (analoog of in een DAW), gitaren, poëzie, found footage geluid en fysieke aanwezigheid.

Haar leven als componist balanceert tussen het schrijven van muziek voor haar bands en muzikale samenwerkingen, het schrijven van muziek voor beeldende kunstinstallaties of videowerken en het componeren van muziek in samenwerking met ongeoefende (kleine) makers binnen community art projecten.

Samenwerking is een essentieel onderdeel in het werk van Roos. Het is voor haar niet alleen een middel om werk te maken, maar ook een object van diepgaand onderzoek samen met haar kunstcollectief Questions Collective. Met dit collectief onderzoekt en ontwikkelt zij diverse organisatiestructuren en samenwerkingsmethodes en denkt mee met kunstenaars, collectieven en organisaties binnen en buiten het kunstveld.

Roos staat op het podium met haar band FLOWERS (in Nederland, België en Frankrijk) en met de bands Dubbele Regenboog en Sonic Witch (o.a. O. Festival), treedt op met haar solo project Plastic Healing (o.a. Rewire Festival, Tempel), maakt performatieve installaties met het kunstcollectief Questions Collective (o.a. Melkweg EXPO, Westbeth Gallery), geeft workshops en lezingen over samenwerking in de kunsten (o.a. ArtEZ, Design Academy, Academie Minerva)  en ontwikkelt community art projecten en workshops voor verschillende organisaties op het snijvlak van beeldende kunst en elektronische muziek (o.a. Stichting Muziekstraat, Framer Framed, Paradiso Tolhuistuin, Muziekgebouw aan ‘t IJ).


Exposities


Presentatie: Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Eindpresentatie van De Muziekstraat in Werkplaats Molenwijk

Agenda


Finissage: Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet
Laatste dag van de tentoonstelling in Werkplaats Molenwijk

Magazine