Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Lifepatch

Lifepatch is een burgerinitiatief in kunst, wetenschap en technologie. Het is een multidisciplinaire organisatie in een vorm van gemeenschap. Als burgerinitiatief nodigt Lifepatch haar leden en iedereen die bereid is om samen te werken uit om hun omgeving te onderzoeken, onderzoeken en ontwikkelen door middel van kunst, wetenschap en technologie. Lifepatch werkt in de geest van doe-het-zelf (Do It Yourself) en doe het met anderen (Do It With Others) om nieuwe systemen en methoden onder de gemeenschap te brengen en het netwerk te verbreden.

Lifepatch is een van de deelnemers van de tentoonstelling On the Nature of Botanical Gardens (2020), samengesteld door Sadiah Boonstra voor Framer Framed, Amsterdam. Lifepatch ontwikkelde een tweekanaals videowerk voor Framer Framed op basis van hun lopende onderzoek naar de traditionele geneeskunde en geneeswijzen van de Batak op Sumatra. Honderden pustaha, boeken met kennis van deze praktijken, werden tijdens de koloniale overheersing uit Sumatra geroofd en naar Europese bibliotheken gebracht. De video Spectacular Healing (2019) van Lifepatch toont de manieren waarop deze traditionele geneeswijzen en omgang met de natuur nog steeds worden gebruikt.

Lifepatch-leden Agung ‘Geger’ Firmanto en Agus ‘Timbil’ Tri Budiarto vertellen meer over hun werk in de online Artist Talk. In 2024 leverde Lifepach een bijdrage aan Errant Journal No. 5 – Learning from Ancestors.


Exposities


Expositie: On the Nature of Botanical Gardens

Contemporary Indonesian Perspectives

Agenda


Lancering: Errant Journal #5, Learning from Ancestors
Errant Journal is een concept van Irene de Craen, gerealiseerd in samenwerking met Framer Framed
Artist Talk: On the Nature of Botanical Gardens
With the participation of: Zico Albaquni, Arahmaiani, Lifepatch members Agung ‘Geger’ Firmanto and Agus 'Timbil' Tri Budiarto, along with the curator Sadiah Boonstra.

Magazine