Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Image courtesy of Sharjah Art Foundation

Lara Khaldi

Lara Khaldi (geboren in Jeruzalem en woonachtig in Amsterdam) werkt ruim 15 jaar als curator, kunstenaar, schrijver en educator. Khaldi heeft een interdisciplinaire achtergrond; haar educatieve achtergrond ligt in curatorial studies (ze is een alumni van het de Appel Curatorial Programme 2013/14), Philosophy, Art & Critical Thought (European Graduate School), evenals in kunstgeschiedenis. Khaldi is het nieuwe artistiek directeur van de Appel, Amsterdam.

Ze heeft tentoonstellingen en projecten samengesteld zoals School of Intrusions, Educational Platform met Noor Abed, (2020-lopend); Overtone: On the Politics of Listening, Goethe-instituut, Ramallah (2019); Unweaving Narratives, Palestijns Museum, Birzeit (2018); Shifting Ground, Sharjah Biënnale 13 (2017); Maria Thereza Alves: Possible Reversal, KSCC, Ramallah (2017); Untranslatability met Eszter Szakács, Off Biennial, Boedapest (2017); Jerusalem Shows V & VI (2011 en 2012), Al Ma’mal Art Foundation, Jeruzalem.

Khaldi heeft lesgegeven aan verschillende kunstprogramma’s; tussen 2017 en 2019 werkte ze als gastdocent en afdelingshoofd van het Media Studies-programma aan het Al Quds-Bard College, Jeruzalem. Khaldi was ook docent bij het Disarming Design MA-programma, aan het Sandberg Instituut, 2020-2022. Ze was adjunct-directeur van programma’s bij Sharjah Art Foundation, VAE, (2009-2011) en bekleedde daar verschillende functies sinds 2006.

Sinds eind 2019 is ze curatorieel lid van het artistieke team van documenta vijftien en werkt ze met de praktijk van lumbung die “een alternatieve economie van collectiviteit, gedeelde hulpbronnen en een rechtvaardige verdeling mogelijk maakt.


Agenda


Symposium: (un)Common Grounds - Reflecting on documenta fifteen
Een twee daags symposium georganiseerd door Framer Framed, Akademie van Kunsten & het Van Abbemuseum
Lancering: Errant Journal #1, When Are We?
Errant Journal is een concept door Irene de Craen, gerealiseerd in samenwerking met Framer Framed