Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Inga Lāce

Inga Lāce (1986, Letland) woont in Riga en is curator bij het Latvian Centre for Contemporary Art (LCCA). Zij was curatorial fellow bij De Appel, Amsterdam (2015-2016), waar zij de relaties tussen natuur en cultuur, (kunst)instellingen en ecologie onderzocht, hetgeen resulteerde in het symposium Instituting Ecologies (2016) en een publicatie (verwacht in 2017). Recente tentoonstellingen zijn Resilience. Secret Life of Plants, Animals and Other Species, Бükü – Büro für kulturelle Übersetzungen, Leipzig (2016) en Lost in the Archive, Riga (samen met Andra Silapetere), waarvoor zij het archief van hedendaagse kunst van LCCA als uitgangspunt nam. Zij stelde ook de tentoonstelling (Re)construction of Friendship (2014) samen, dat plaatsvond in een voormalig KGB-gebouw in Riga.

Lāce is de co-redacteur van de publicatie Revisiting Footnotes. Footprints of the Recent Past in the Post-Socialist Region (samen met Ieva Astahovska, 2015). Zij was co-curator van de 7e en 8e editie van het hedendaagse kunstfestival Survival Kit (2015-16) en werkt momenteel aan Survival Kit 9 (samen met Solvita Krese en Jonathan Habib Engqvist). Zij is ook co-curator van een onderzoeksproject getiteld Portable Landscapes, waarin het nalatenschap van migrerende Letse kunstenaars in de 20ste eeuw wordt onderzocht (verwacht in Villa Vassilieff, Parijs, en Latvian National Art Museum, 2018).

Voor Framer Framed werkte Inga Lāce eerder aan het langlopende interdisciplinaire onderzoeksproject Impossible Dialogues. Ook stelde ze de tentoonstelling It Won’t Be Long Now, Comrades! bij Framer Framed samen (14 september t/m 12 november), met curator Katia Krupennikova.


Exposities


Expositie: It Won't Be Long Now, Comrades!

Samengesteld door Inga Lāce en Katia Krupennikova

Agenda


Lancering: Errant Journal #2, Slow Violence
Errant Journal is een concept van Irene de Craen, gerealiseerd in samenwerking met Framer Framed
Impossible Dialogues - Controversiële herinneringen, tegenstrijdige belangen
Presentatie van een interdisciplinair onderzoeksproject, samengesteld door curatoren Katia Krupennikova, Inga Lāce en Margaret Tali.
Project overzicht: PATTERNS & Impossible Dialogues (2016)
Overzicht van het project en programma PATTERNS / Impossible Dialogues.
Impossible Dialogues - Eerste editie
Samengesteld door Katia Krupennikova, Margaret Tali en Inga Lace.

Magazine