Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Dion Rosina. Foto: © Betul Ellialtioglu / Framer Framed

Dion Rosina

Dion Rosina maakt schilderijen die zijn gebaseerd op historisch beeldmateriaal en zijn persoonlijke verbeelding. In zijn werk verkent hij de onderbelichte geschiedenis van de Afrikaanse diaspora en hoe deze zich verhoudt tot het heden. Zijn schilderijen beschouwt hij als een domein waarmee hij onderwerpen als immigratie, repressie, realiteit en vervreemding kan samenvoegen en bevragen.

De figuren in zijn werk bevinden zich doorgaans in niet volledig te duiden situaties en in omgevingen met een droomachtig karakter, die schommelen tussen herkenning en vervreemding. Onvoltooide plekken in de voorstelling leggen de ondergrond bloot, waardoor de onderschildering zichtbaar wordt. Hiermee probeert hij vragen te stellen over de betekenis van realiteit. Zijn het gaten in de realiteit, of wordt deze daardoor juist zichtbaar?

Dion Rosina is onderdeel van het kunstcollectief Pillars of Autumn en een van de deelnemende kunstenaars van het groepsproject A Funeral for Street Culture (2021), gecureerd door Rita Ouédraogo en Metro54 bij Framer Framed, Amsterdam.

Bron: Breitner Academie


Exposities


Project: A Funeral for Street Culture

Een groepsproject van Metro54 en Rita Ouédraogo gehost door Framer Framed

Agenda


Pillars of Autumn present: The Gods Must Be Crazy
Een jamsessie door het collectief bij Framer Framed

Magazine