Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Pillars of Autumn, 'The Remote HoneyComb Hideout' (2021). Foto: © Eva Broekema / Framer Framed

Pillars of Autumn

Pillars of Autumn is een multidisciplinair Amsterdams collectief dat uit vier leden bestaat: Tobi Balogun, Walter Götsch, Wes Mapes en Dion Rosina.

Tobi Balogun is een ontwerper en kunstenaar die voornamelijk werkt met nieuwe media en video-installaties. In zijn werk reflecteert hij op een breed scala aan onderwerpen, van hedendaagse Afrikaanse identiteit tot culturele en sociale invloeden van opkomende technologieën. Als in Nigeria geboren Canadees die momenteel in Amsterdam woont, laat hij zich inspireren door zijn persoonlijke migratie-ervaringen op deze plekken.

Walter Götsch woont en werkt tussen Helsinki, Finland en Amsterdam, Nederland. Hij heeft een Bachelor in Fashion and Clothing design aan de Aalto Universiteit, Finland en een Master van de Dirty Art afdeling aan het Sandberg Instituut, Nederland. Walter’s werk gaat over zijn persoonlijke levenszin door middel van de “gereedschappen” die hij creëert. Het is een verborgen pad door sculpturen, kledingstukken en manieren van zijn. Concepten als jagen en verzamelen, onderdak, bruikbaarheid, taal en reizen zijn altijd duidelijk aanwezig.

Wes Mapes is een mixed-media kunstenaar. Hij woont en werkt momenteel in Amsterdam. Door zijn veelzijdige praktijk die schilderkunst, beeldhouwkunst, installatiekunst, muzikale compositie en performance verenigt, creëert Mapes ruimte-omvattende werken die uitnodigen tot reflectie en contemplatie. Zijn werk put inspiratie uit een brede waaier van invloeden, gaande van postkoloniale theorie, alternatieve geschiedenismodellen, wiskunde, lokale bouwkunst en moderne architectuur tot het vraagstuk van de Pan-Afrikaanse identiteit. Mapes exposeerde in solo- en groepstentoonstellingen. Hij heeft een BA in Communicatiewetenschappen van de California State University, Long Beach en een MA in Kunst en Design van het Sandberg Instituut, Amsterdam.

Dion Rosina maakt op collages gebaseerde tekeningen en schilderijen die zijn gebaseerd op het samplen van historisch beeldmateriaal. In zijn werk houdt hij zich bezig met de onderbelichte geschiedenis van de Afrikaanse diaspora en hoe die zich verhoudt tot het heden. Binnen dit domein verbeeldt en onderzoekt hij verschillende onderwerpen zoals realiteit, onzekerheid en vervreemding. De figuren in zijn werk bevinden zich voornamelijk in situaties en omgevingen met een droomachtig karakter die niet volledig te duiden zijn en schommelen tussen herkenning en vervreemding.

Pillars of Autumn is een van de deelnemende collectieven aan het groepsproject A Funeral for Street Culture (2021), gecureerd door Rita Ouédraogo en Metro54 bij Framer Framed, Amsterdam.


Exposities


Project: A Funeral for Street Culture

Een groepsproject van Metro54 en Rita Ouédraogo gehost door Framer Framed

Agenda


Pillars of Autumn present: The Gods Must Be Crazy
Een jamsessie door het collectief bij Framer Framed