Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Installation photo from the exhibition A rising flower makes a garden (2022) at Werkplaats Molenwijk, Amsterdam, Ratu R. Saraswati. Photo: © Ratu R. Saraswati
Installation photo from the exhibition A rising flower makes a garden (2022) at Werkplaats Molenwijk, Amsterdam, Ratu R. Saraswati. Photo: © Ratu R. Saraswati
Installation photo from the exhibition A rising flower makes a garden (2022) at Werkplaats Molenwijk, Amsterdam, Ratu R. Saraswati.
'A rising flower makes a garden' / Ratu R. Saraswati
'A rising flower makes a garden' / Ratu R. Saraswati

10 Dec ‚Äď
9 Jan 2023

Expositie: Een ontluikende bloem maakt een tuin

Op 10 December opent de tentoonstelling Een ontluikende bloem maakt een tuin van de Indonesische kunstenaar Ratu R. Saraswati (Saras). Voor haar residentie in Werkplaats Molenwijk heeft Saras een verzameling foto’s aangelegd van bloemen in Molenwijk.

Saras heeft tijdens gesprekken en activiteiten met de bewoners van Molenwijk veel geleerd. Haar ervaringen, de geschiedenis van de plek en haar ontmoetingen met buurtbewoners hebben geleid tot een aantal spreekwoorden en parabels die haar werk in Molenwijk vormgeven. Tijdens de opening van de tentoonstelling zal Saras haar ervaringen in Molenwijk delen en haar verzameling van foto’s tonen aan het publiek op een verhalende en interactieve manier.

Ratu R. Saraswati (Jakarta, 1990) behaalde in 2013 haar bachelorsdiploma aan het Institut Teknologi Bandung van de Faculteit voor Kunst en Design. In 2015 was ze resident aan S√†n Art, Ho Chi Minh City in Vietnam. In datzelfde jaar was ze finalist van de Indonesian Art Award, gevolgd door de Bandung Contemporary Art Award in 2017. Haar performances zijn onder andere opgevoerd tijdens de Jakarta Bi√ęnnale in 2017 en de Biennale Jogja in 2019. Van 2020 tot 2022 is zij resident aan de Rijksakademie in Amsterdam. Saras was de artist-in-residence bij Werkplaats Molenwijk in het najaar van 2022.

Opening tentoonstelling
10 december 2022, 15:00-17:00


Openingstijden

10 december 2022 tot 8 januari 2023
Woensdag ‚Äď donderdag ‚Äď vrijdag
12:00-17:00 uur en tijdens evenementen en activiteiten.

Gesloten
24 december tot 1 januari 2023

Finissage tentoonstelling
Maandag 9 januari 2022, 15:00-17:00

Entree
Gratis! Reserveren niet nodig

Adres
Werkplaats Molenwijk
Molenaarsweg 3
1035 EJ, Amsterdam


Werkplaats Molenwijk wordt mogelijk gemaakt met steun van

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Amsterdams Fonds voor de Kunst; De Alliantie en Stadsdeel Noord. Deze residentie is tot stand gekomen in samenwerking met de Social Practice Werkplaats van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten. Werkplaats Molenwijk is een initiatief van Framer Framed. 

Framer Framed wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stadsdeel Oost.Fotografie / Amsterdam Noord / Molenwijk / Residenties /

Netwerk


Ratu R. Saraswati

Kunstenaar en performer

Magazine