About the part that art plays in a globalising society

Framer Framed

The City Is Ours web

4 Feb 2019
16:00 - 20:00

The City is Ours #1: Dit is ook mijn wijk!

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ben jij een jonge vrouw met een mening over hoe jouw wijk of stad eruit zou moeten zien? Wil je meedoen aan gratis creatieve workshops in bijvoorbeeld fotografie en podcasts maken? En hiermee bijdragen aan een gezamenlijke tentoonstelling? Geef je dan op voor The City is Ours!

Over het project

The City is Ours is een uitwisselingsproject tussen Amsterdam en Tunis, een stad in Tunesië. Deelnemers in beide steden volgen een reeks creatieve workshops door kunstenaars, ontwerpers en architecten waarin ze hun ideeën over de openbare ruimte kenbaar maken, met kunst als middel. Via de speciale ‘The City is Ours’ Tumblr wordt foto- en videomateriaal tussen de beiden steden uitgewisseld. Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, komt het resultaat samen in een tentoonstelling!

De workshops, en de tentoonstelling, vinden plaats bij Werkplaats Molenwijk in Amsterdam-Noord (en Ben Arous in Tunis).

Aanmelden

Geïnteresseerd? Geef je dan snel op! Het project staat open voor jonge vrouwen (~15-22 jaar) en is helemaal gratis. Specifieke ervaring is niet nodig, alleen bereidheid om deel te nemen aan de verschillende workshop sessies. Deze vinden plaats van begin februari  t/m begin maart 2019.

Stuur een e-mail naar minouche@framerframed.nl of bel/app naar 06 20 04 15 67. Je kunt ook altijd even een berichtje sturen als je meer informatie wil over het project!


Workshop #1, 4 februari: Dit is ook mijn wijk!

De eerste workshop vindt plaats op maandag 4 februari. Tijdens deze sessie ga je onder begeleiding van de succesvolle architecte Laura Alvarez en architectuurstudent Chinouk Jongerius jouw ideeën over de openbare ruimte in beeld brengen. Hoe verschillen onze ideeën, en waar komen ze overeen? Op basis van deze ervaringen zullen we een object maken dat belangrijke plekken en thema’s in de openbare ruimte uitbeeldt.

Laura Alvarez studeerde in 2002 af in Barcelona als architect en stedenbouwer. Na een tijd in Spanje, Mexico en Duitsland te hebben verbleven, woont ze sinds 2004 in Nederland. In 2008 begon ze haar eigen architectenbureau. Ze is tevens architectuurdocente. In 2019 zal haar bureau in de Molenwijk in Amsterdam actief zijn.

Chinouk Jongerius volgt een master Architectuur aan de TU Delft. Ze heeft eerder onder andere 3 maanden in Zanzibar aan een project gewerkt om een model zoals het Nederlandse Stadsherstel daar te activeren. Ze werkt bij Laura Alvarez Architecture.

Locatie workshops
Werkplaats Molenwijk (Amsterdam-Noord),
Molenaarsweg 3
1035 EJ Amsterdam

Klik hier voor meer informatie


The City is Ours is een initiatief van Framer Framed, in samenwerking met Spring to come, Mellouki Cadat en Netwerk Democratie en Jasmine Foundation vormgegeven.

The City is Ours wordt gesteund door European Cultural Foundation (ECF), Prince Claus Fund (PCF), Fonds ZOZ.Amsterdam Noord / Citizenship / Feminism /

Exhibitions


Werkplaats Molenwijk

Exhibition: The City is Ours (Werkplaats Molenwijk)

With installations, photography, and videos made by young women in Amsterdam and Tunis, reflecting their visions on what our cities should look like

Agenda


The City is Ours #2: Fotografie & burgerschap
Uitwisselingsproject tussen Amsterdam en Tunis.
Project and exhibition: The City is Ours
An exchange project for young women in Amsterdam and Tunis.