About the part that art plays in a globalising society

Framer Framed

Kunstschooldagen 2023

23 Mar 2023
10:00 - 15:00

Kunstschooldagen 2023

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Op 23 maart 2023 doet Framer Framed weer mee aan de Kunstschooldag[en]. Een dag waarop groepjes 8e-groepers en begeleiders verschillende culturele instellingen bezoeken, op initiatief van en georganiseerd door Stichting JAM.

We kijken er naar uit om ook dit jaar leerlingen van de groepen 8 te ontvangen. Tijdens deze editie van de Kunstschooldag[en] sluit het educatieprogramma aan op de tentoonstelling Charging Myths, van kunstenaarscollectief On-Trade-Off. Met de recente opmars van lithium als uitgangspunt presenteert On-Trade-Off een breed gebied van onderwerpen in de geschiedenis en toekomst van elektriciteit. Charging Myths brengt de uitersten hiervan samen, van de uitbuitende mijnbouw tot de verleidelijke buitenkant van producten zoals Tesla’s en iPhone’s.

Doet jouw school ook mee aan de Kunstschooldag[en], dan ben je welkom om met jouw groepje bij ons langs te komen! We gaan op verschillende manier kijken naar kunst en maken een eigen werk, geïnspireerd door beelden uit de tentoonstelling.

De workshops vinden in rondes plaats om 10.00, 12.00 en 14.00 uur.

Adres:
Oranje-Vrijstaatkade 71
1093 KS Amsterdam

Inschrijven kan via de website van Stichting Jam.Extractivism / Ecology / Education / Colonial history /

Exhibitions


Exhibition: Charging Myths

An exhibition by transnational collective On-Trade-Off exploring how technological innovation is dependent on natural resources.

Agenda


Kunstschooldagen 2022
Two-day programme where groups of 8th-graders and facilitators visit different cultural institutions.

Magazine