Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Zelfgemaakt Podcast

Podcast: Zelf gemaakt! Kunst en creativiteit met leerlingen Ikra, Rana & Rumaysa

Meer weten over onze educatieve programma’s? Luister naar onze nieuwste podcastaflevering over het project Zelf gemaakt!

In deze aflevering gaan we in gesprek met Ikra, Rana, en Rumaysa van Kolom Praktijkcollege in Amsterdam-Noord en praten we met de leerlingen en hun kunstdocent Gina Sanches over het project Zelf gemaakt! geïnitieerd door Framer Framed i.s.m. OBA. Ikra, Rana en Rumaysa vertellen hoe ze de kans krijgen om artistieke vaardigheden te ontwikkelen en zich te uiten op een manier die hen buiten het reguliere schoolcurriculum artistiek uitdaagt.

Doel van Zelf gemaakt! is het ontwikkelen van eigentijdse cultuureducatie, toegespitst op leerlingen van het praktijkonderwijs om het artistiek-creatief vermogen te vergroten, zodat zij met zelfvertrouwen en gevoel van eigenaarschap uitdagende situaties aan kunnen gaan.

Tijdens het gesprek ontdekken we dat de leerlingen niet alleen genieten van het maken van kunst, maar ook de waarde ervan inzien als een creatieve uitlaatklep en zelfs als inspiratie voor toekomstige carrières. Zelf gemaakt! sluiten het project af met een tentoonstelling met de kunstwerken van de leerlingen in Werkplaats Molenwijk.

Shakallaka (2024) van Zelf gemaakt! educatie project.Werkplaats Molenwijk / Framer Framed

Gina Sanches is docent vakdidactiek aan de Breitner Academie (AHK) en freelance educatiemaker voor o.a. Framer Framed. Gina ziet educatie als een kunstvorm, waarmee zij haar leerlingen, maar ook zichzelf onderdeel maakt van een artistiek collectief.


 Luister hieronder:


Of luister de podcast op jouw favoriete platform:

Spotify,
Apple,
Google,
Castbox,
Overcast,
Pocket Casts,
RadioPublic,
Stitcher or
RSS.


 Zelf gemaakt! wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuur Participatie, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Amsterdam Fonds voor de Kunst, de Alliantie en Gemeente Amsterdam.Amsterdam Noord / Educatie / Molenwijk / Podcast /

Exposities


Expositie: Shakallaka

Een Werkplaats Molenwijk expositie over fantasie, magie en het maken van nieuwe herinneringen.

Expositie: Koppig

Expositie van leerlingen van het Kolom Praktijkcollege Noord voor de project Zelf gemaakt!

Magazine