Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Podcast: Kunst en Solidariteit - Taring Padi's 25-Jarige Artistieke Evolutie

Ontdek de transformatieve kracht van kunst door de lens van de collectieve creaties van Taring Padi. In deze podcast onderzoeken medeoprichters, Alexander Supartono en Muhammad ‘Ucup’ Yusuf, hoe de houtsnedenposters, grootschalige spandoeken en kartonnen poppen van Taring Padi katalysatoren zijn voor verandering en gesprekken over sociale rechtvaardigheid en solidariteit.

Deze podcast, Kunst en Solidariteit: Taring Padi’s 25-Jarige Artistieke Evolutie, is een fragment uit het rondetafelgesprek dat op 25 juni plaatsvond tijdens het eerste publieke programma van de tentoonstelling Tanah Merdeka. De tentoonstelling, die loopt tot 10 september, brengt werken van Taring Padi en diverse bevriende kunstenaars samen rondom het thema ‘land’ en de sociaal-politieke implicaties ervan. De tentoonstelling is gebaseerd op de Indonesische uitdrukking ‘tanah merdeka’ (bevrijd het land) en kijkt naar land als een veelomvattend concept dat complexe vraagstukken met zich meebrengt.

Luister hier:

Of bekijk onze podcast op je favoriete platform:

Spotify,
Apple,
Google,
Castbox,
Overcast,
Pocket Casts, RadioPublic,
Stitcher or
RSS.Collectieven / Indonesië / Podcast /

Exposities


Expositie: Tanah Merdeka

Een tentoonstelling met het Indonesische kunst- en activistencollectief Taring Padi, waarin wordt gereflecteerd op het concept van land als object en locatie van decoloniale strijd.

Agenda


Finissage: Tanah Merdeka
De laatste dag van de tentoonstelling met een rondleiding in Bahasa Indonesia, een performance van Samboleap Tol en een workshop schilderen en linocut printmaking met Taring Padi-leden
Rondetafelgesprek: Tanah Merdeka
Rondetafelgesprek met onderzoekers en curatoren van verschillende kunstmusea en -instellingen in het perspectief van Taring Padi's tentoonstelling, Tanah Merdeka.

Netwerk


Alexander Supartono

Kunsthistoricus

Taring Padi

Collectief

Muhammad 'Ucup' Yusuf

Kunstenaar

Bayu Widowo

Kunstenaar

Magazine