Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Exhibition: Crisis of History #2. Photo: Marlise Steeman

10 Feb –
10 Mar 2015

Programma rond de expositie Crisis of History #2

Aanvang
Dinsdag, 20:00 uur

Lokatie
Framer Framed in de Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam-Noord

Route
Framer Framed in de Tolhuistuin is van Amsterdam Centraal Station bereikbaar met het pontje ‘Buiksloterweg’. De entree van het gebouw ligt direct aan het fietspad langs het IJ. De expositieruimte is bereikbaar via restaurant THT.

Gratis entree


Gedurende de expositie Crisis of History #2 Fight History – Strategies of Resistance (2015) is er elke dinsdagavond een publieks programma met films, performance, debat en artist talk.

Artist Talk – 10 februari
Artist Talk met deelnemende kunstenaars aan Crisis of History #2: Shadi al Zaqzouq een beeldend kunstenaar die opgroeide binnen de Palestijnse gemeenschap in Libië en Tammam Azzam een Syrische kunstenaar die werkt met een hybride vorm van schilderkunst door de toepassing van diverse media. Moderator is Ferry Biedermann (journalist bij oa Financial Times, Elsevier en de Volkskrant). Verder zal er een rondleiding worden gegeven langs de kunstwerken.

Documentaire: Image Acts – 17 februari
Documentaire: Image Acts door Aylin Kuryel als onderdeel van haar proefschrift Image Acts and Visual Communities: Everyday Nationalism in Contemporary Turkey (2015). Georganiseerd door Katayoun Arian.

Artist Talk – 24 februari
Een event in samenwerking met de kunstenaars van de tentoonstelling The End of This Story (And The Beginning of All Others), Kaya Behkalam en Abla elBahrawy. Georganiseerd door Katayoun Arian.

Syrious Mission – 3 maart
Presentatie van Syrious Mission, een Nederlandse organisatie werkzaam in Jordanië, die Syrische vluchtelingen en de lokale gemeenschap middels muziekworkshops verbindt. (Elke twee maanden vertrekt een team naar Jordanië om het lokale workshop-team te versterken met masterclasses en een concert.) Plus een verslag van hun meest recente missie in februari 2015, aan de grens van Syrië.

Expositie: The End Of This Story (And the Beginning of All Others)
De expositie The End Of This Story (And the Beginning of All Others), samengesteld door Katayoun Arian, dient als kritische voetnoot bij, en tegelijkertijd als een suggestie op, vraagstukken uit de trilogie Crisis of History. De praktijk van de historiografie en haar betrouwbaarheid als bron van kennis wordt benaderd vanuit een dialectische methode. Met de instrumenten van de archeoloog wordt zij zowel letterlijk als metaforisch ondervraagd. Kunstenaars: Kaya Behkalam (Duitsland) en Abla elBahrawy (Egypte).Midden-Oosten /

Exposities


Expositie: Crisis of History #2 - Fight History

Samengesteld door Robert Kluijver

Agenda


Finissage: Crisis of History #2 - Fight History
Framer Framed in de Tolhuistuin, 16.00 tot 18.00 uur.
Presentatie van Syrious Mission
Over een Nederlandse organisatie werkzaam in Jordanië, die Syrische vluchtelingen en de lokale gemeenschap verbindt.
Notes On Excavating And Writing The Past
Bijeenkomst waar verhalen worden verteld ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘The End of This Story (And The Beginning of All Others)’.
Vertoning documentaire: Image Acts
Een film van Aylin Kuryel over de relatie tussen nationalisme en beeldvorming in Turkije.
Artist Talk met Tammam Azzam en Shadi al Zaqzouq
Gesprek met deelnemende kunstenaars aan de expositie Crisis of History #2 (2015)