Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Ali Reza Keymanesh

5 Nov 2013 – 19:00

Participatief theater uit Iran

Datum 5 november 2013 Castrum Peregrini Herengracht 401 1017 BP, Amsterdam t: 020-6235287 e: mail@castrumperegrini.nl w: www.castrumperegrini.org Rondleiding 19:00u verzorgt door Soheilan Najand Performance 20:00u performance van AliRaza Keymanesh Gratis entree


In de context van de expositie Speaking from the Heart – The Polemic Sensibility from Iran (2013) met hedendaagse kunst uit Iran vindt op 5 november 2013 een performance plaats van Alireza Keymanesh een zeer getalenteerde student Participatief Theater uit Iran, waarbij een dialoog ontstaat met het publiek. De regie is in handen van Nasrin Ghasemzadeh en komt tot stand in samenwerking met InterAct.

Voorafgaand aan de performance zal Soheila Najand (kunstenaar en directeur van InterArt) om 19:00u een rondleiding verzorgen door de expositie.

Rondleiding
19:00u verzorgt door Soheilan Najand

Performance
20:00u performance van AliRaza Keymanesh

Gratis entree

Over de tentoonstelling
De meeste aan de expositie deelnemende kunstenaars zijn aangesloten bij het kunstenaarscollectief de Azad Art Gallery in Teheran. Het werk van de participerende kunstenaars verhoudt zich op een kritische wijze tot het huidige politieke klimaat in Iran. Terugkerende thema’s in het werk zijn mensenrechten, democratie, vrijheid van meningsuiting en de constante zoektocht naar individuele vrijheid van expressie.

Deze groepstentoonstelling kan beschouwd worden als een zeer uitzonderlijke collectieve schets van de lichamelijke ervaring achter de gebeurtenissen tijdens de ‘Groene Revolutie’ in Iran. Tot op de dag van vandaag krijgen deze kunstenaars te maken met persoonlijke bedreiging en inperkingen van fundamentele rechten van de mens. De vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van vereniging, de vrijheid van mobiliteit, de integriteitsrechten die voor ons zo vanzelfsprekend zijn, moeten in Iran op persoonlijk en dagelijks niveau bevochten worden. Deze expositie toont hoe het kunstenaarscollectief rond de Azad Art Gallery hier een bijdrage aan levert.

De expositie is tot 9 november 2013 te zien bij Castrum Peregrini in Amsterdam, Herengracht 401 in Amsterdam.Iran /

Exposities


Masoumeh Mozafari, Heatstroke, 2 paintings 100 x 100cm. Foto Cas Bool

Expositie: Speaking from the Heart - The Polemic Sensibility from Iran

Een expositie met werk van 23 hedendaagse kunstenaars uit Iran en de diaspora samengebracht door Shaheen Merali

Netwerk


Alireza Keymanesh

Actor, Dancer

Soheila Najand

Vormgever, beeldend kunstenaar, promovendus