Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Museumnacht 2016

5 Nov 2016 ‚Äď 19:00

Museumnacht Amsterdam 2016

Time 19:00 – 02:00 Entry With a Museumnacht ticket (‚ā¨19,95) Location Framer Framed at the Tolhuistuin IJpromenade 2 1031 CC Amsterdam Route Framer Framed at Tolhuistuin can be reached from Amsterdam Centraal Station with the ferry ‘Buiksloterweg’. The exhibition space is located on the first floor, next to restaurant THT.


Framer Framed doet dit jaar weer mee aan Museumnacht! In samenwerking met Stichting Tolhuistuin hebben we een avondvullend programma met rondleidingen, muziek en performances.

Tijdens Museumnacht is bij Framer Framed de tentoonstelling Re(as)sisting Narratives te zien. Over het gedeelde koloniale verleden tussen Nederland en Zuid-Afrika, met kunstenaars uit beide landen. Samengesteld door curator Chandra Frank.

PROGRAMMA
Museumnacht diner
Een goed begin is het halve werk. Daarom kan je bij restaurant THT de avond aftrappen met een Museumnacht menu. Het menu bestaat uit kleine gerechten uit allerlei windstreken die uitnodigen om te delen. Zo ontdek je meteen al iets nieuws tijdens een avond vol verrassende avonturen. Het menu is geldig vanaf 2 personen, ‚ā¨17.50 de neus en vooraf reserveren is aan te raden.

Rondleidingen door de tentoonstelling Re(as)sisting Narratives
Laat je meevoeren door rondleider Minouche Wardenaar en leer meer over de achtergrond van de tentoonstelling, de kunstenaars en de vaak onvertelde, vergeten perspectieven op de gedeelde koloniale geschiedenis tussen Nederland en Zuid-Afrika.

Mary Sibande - Conversations with Madam CJ Walker

Mary Sibande – Conversations with Madam CJ Walker (2009), foto (c) Pixolar Photography

Performance: Lost Project
20:30 Р20:45 / 22:00 Р22:15 / 23:30 Р23:45

In samenwerking met Tolhuistuin voert¬†Lost Project tijdens Museumnacht herhalend (drie keer) een¬†performance op bij Framer Framed. Dit theatercollectief bestaat uit een groep jonge Amsterdammers, onder artistieke leiding van Priscilla Vaudelle en Tim van den Heuvel. Lost Project probeert een bewustwording te cre√ęren voor de ander of wat men als de ander ervaart en een bewustzijn van jezelf in deze maatschappij.
De performance tijdens Museumnacht wordt uitgevoerd door twee leden van het collectief, Yahmani Blackman en Dorothy Blokland, die zich lieten inspireren door tentoonstelling Re(as)sisting Narratives:

Performance: Wij gaan het hebben over haar
Wij willen het niet hebben over ons zelf…
Wij willen het hebben over haar…
Gevlochten, gevreesd, Gestyled, geprest, gekwetst, gevlochten, gestraight, ongetemd, ongeremd, onderdrukt, Bevrijd, ongestijld, gekamd, gewassen, gelocked, Getwist, ongedwongen, ongevreesd onszelf zijn…

In de performance staan Yahmani en Dorothy stil bij wat het is om een vrouw te zijn met een kleurrijke geschiedenis. Een geschiedenis die vloekt, die viert, die soms even verdwijnt, maar altijd terugkomt met een verhaal. Sterke persoonlijke verhalen gemengd met een goede dosis pijnlijke humor om de leed te verzachten.

Yahmani Blackman en Dorothy Blokland

Yahmani Blackman en Dorothy Blokland

Muziek door DJ Gioumanne (Africa is Hot) & dj Duo Penossi (HotMamaHot)
Het oor wil ook wat! De playlist van de avond wordt geregeld door dj Gioumanne van Africa Is Hot, een maandelijkse radioshow op Red Light Radio met dj Gioumanne en Amal,¬†uitgezonden vanuit het¬†Red Light District in Amsterdam. In elke aflevering duiken de hosts in het volledige aanbod van populaire muziek uit Afrika en de diaspora, met extra aandacht voor nummers en stijlen die ‘off the radar’ zijn – nieuwe genres en vintage vondsten¬†op vinyl.¬†Gioumanne stelt een playlist samen aansluitend bij Re(as)sisting Narratives.

Later op de avond kun je bovendien uit je dak gaan in restaurant THT, naast Framer Framed, op de plaatjes van dj Duo Penossi (van radioshow HotMamaHot). Live-set van 22:00 – 02:00.Zuid-Afrika / Gedeeld erfgoed / Koloniale geschiedenis /

Exposities


Expositie: Re(as)sisting Narratives

Over de gedeelde koloniale geschiedenis tussen Zuid-Afrika en Nederland. Curator: Chandra Frank

Netwerk


Dorothy Blokland

Actrice

Yahmani Blackman

Actrice