Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

7 Jul –
2 Aug 2020

Midzomer Mokum 2020

Blijf je deze zomervakantie thuis? En ben je 4-23 jaar? Vier de zomer bij Framer Framed en doe mee met een of meer van onze gratis workshops in Amsterdam-Noord en/of Oost. Check hieronder de programma’s die in deze stadsdelen zullen plaatsvinden deze zomer.

Zomerprogramma Amsterdam Noord

Zomerkamp in de Molenwijk 7 juli t/m 31 juli 2020Leeftijd: 4-12 jaar
Kom langs voor creatieve workshops, voor sport & spel en nog veel meer activiteiten! Buurtvereniging Molenwijk en Framer Framed organiseren samen een zomerkamp voor kinderen uit de wijk in Werkplaats Molenwijk en in de buitenruimte voor de werkplaats. Framer Framed neemt het creatieve programma voor haar rekening. Op elke dinsdag en vrijdag van 11-15 uur zijn er leuke dingen te doen. Deelname is gratis en kinderen krijgen een lunch. Aanmelden via app: 06-85405844, via mail: molenwijkbuurtvereniging@gmail.com , of bij de voedseluitgifte op woensdagmiddag tussen 17-18 uur.

Workshops “Breakdance | Graffiti | Popping & Locking” 11 | 12 | 13 augustus 2020, 14-17 uur Leeftijd: 6-16 jaar
Onze vrienden van Solid Ground Movement (de eerste hiphopdansschool van Amsterdam) komen naar de Molenwijk deze zomer met workshops voor kinderen! Grijp je kans en doe mee met de workshop Breakdance (6-12 jr.), Graffiti (8-16 jr.) en/of Popping & Locking (12-16 jr.). Aanmelding via: werkplaats@framerframed.nl Vermeld: naam, leeftijd, voorkeur dag en workshop.

Workshop “Maak je eigen nepnieuws!” 14 | 15 | 16 augustus 2020, 11-16 uur Leeftijd: 8-18 jaar
Nepnieuws verspreidt zich als een vuurtje op het web, daar heb je vast over gehoord. Wil jij nepnieuws kunnen herkennen? Misschien moet je het dan een keer zelf proberen. Heb je een belachelijk slim idee wat zo goed is dat het wereldnieuws kan worden? Bij deze workshop leer je een idee om te zetten in een nieuwsvideo en mensen met je boodschap te overtuigen of te verwarren. Je leert wat nepnieuws is en kan het daardoor beter herkennen. Deze workshop is inclusief lunch. Aanmelden kan via e-mail: welcome.homing@gmail.com Vermeld: naam, leeftijd, tel.nr. en voorkeursdag workshop.


Zomerprogramma Amsterdam Oost

Workshop “Maak je eigen nepnieuws!” 31 juli | 1 aug | 2 aug 2020, 11-16 uur,Leeftijd: 12-18 jaar
Nepnieuws verspreidt zich als een vuurtje op het web, daar heb je vast over gehoord. Wil jij nepnieuws kunnen herkennen? Misschien moet je het dan een keer zelf proberen. Heb je een belachelijk slim idee wat zo goed is dat het wereldnieuws kan worden? Bij deze workshop leer je een idee om te zetten in een nieuwsvideo en mensen met je boodschap te overtuigen of te verwarren. Je leert wat nepnieuws is en kan het daardoor beter herkennen. Deze workshop is inclusief lunch. Aanmelden kan via e-mail: mailto:welcome.homing@gmail.com Vermeld: naam, leeftijd, tel.nr. en voorkeursdag workshop.

Workshop “Check die kunst!” 4 & 6 aug 2020, 14-15 uurLeeftijd: 16-23 jaar
Altijd al benieuwd geweest wat er nu zo bijzonder is aan kunst? Bij deze interactieve rondleiding krijg je het werk te zien van echte kunstenaars. Je hoeft niets te weten van kunst. Deze manier van kijken verbetert je waarnemingsvermogen, je creatieve denken en je verbeeldingskracht. En het is ook nog eens leuk om te doen! Meld je aan via de mail! Aanmelden via e-mail: educatie@framerframed.nl Vermeld: naam, leeftijd, tel.nr. en voorkeursdag workshop.

Workshop “Kunst Kijken!” 3 & 10 aug 2020, 11-12 uurLeeftijd: 8-12 jaar
Wat zie jij in dit kunstwerk? In deze interactieve rondleiding door onze tentoonstelling gaan we samen de kunstwerken van echte kunstenaars onderzoeken. Vind jij het leuk om te kijken naar kunst? Meld je dan aan! Aanmelden via e-mail: educatie@framerframed.nl Vermeld: naam, leeftijd, tel.nr. en voorkeursdag workshop.

Workshop “Prinses Arabella en de reuzentaart” (schilderen) 4 & 6 aug 2020, 11-12 uurLeeftijd: 4-8 jaar
Geïnspireerd door het prentenboek “Prinses Arabella en de reuzentaart” van Mylo Freeman gaan we samen een heerlijk hoge reuzentaart schilderen! Aanmelden via e-mail: info@derodeloperopschool.nl Vermeld: naam, leeftijd, tel.nr. en voorkeursdag workshop.

Workshop “Dierengeluiden” (tekenen) 5 & 12 aug 2020, 11-12 uur, Leeftijd: 4-8 jaar
Luister goed! Hoe zou dit dier eruit kunnen zien? Gebruik jouw fantasie om een dier te tekenen dat past bij het geluid. Aanmelden via e-mail: educatie@framerframed.nl Vermeld: naam, leeftijd, tel.nr. en voorkeursdag workshop.

Workshop “Cyanotopie” (blauwdrukken maken) 7 & 14 aug 2020, 11-12.30 uur, Leeftijd: 6-12 jaar
Wie-o-wie doet mee met cyanotopie? Ontdek wat zonlicht en water doen in deze hele oude fotografische techniek en maak je eigen knalblauwe afdruk! Aanmelden via e-mail: educatie@framerframed.nl Vermeld: naam, leeftijd, tel.nr. en voorkeursdag workshop.

Workshop “Jouw zomer in druktechnieken” (grafiet) 11 & 13 aug 2020, 11-12.30 uur, Leeftijd: 8-12 jaar
Druk je eigen zomerposter! Met allerlei symbolen en vrolijke sjablonen gaan we met een drukpers jouw zomer in Mokum verbeelden. Een souvenir uit eigen buurt. Aanmelden via e-mail: info@derodeloperopschool.nl Vermeld: naam, leeftijd, tel.nr. en voorkeursdag workshop.Educatie /

Agenda


Midwinter Mokum 2021/2022
Kom de vakantie vieren bij Framer Framed!

Magazine