Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Video still Landlocked - Maarten de Kroon Video still Landlocked - Maarten de Kroon

6 Jun 2014 – 20:00

Een verkenning van de rafelranden van Europa

Programma 6 juni 2014 19:30 deur open 20:00- 22:00 uur Lokatie FramerFramed in de Tolhuistuin Buiksloterweg 5C 1031 CC Amsterdam-Noord Gratis entree Bereikbaar Vanaf Amsterdam Centraal Station met het pontje ‘Buiksloterweg’.


Framer Framed, Satellietgroep en European Alternatives verkennen samen de rafelranden van Europa. Makers staan centraal en presenteren hun werk.

Deze eerste editie staat in het teken van Moldavië. Grenzen tussen de landen veranderen, landen zelf veranderen. De huidige onrust in Oekraïne bevestigt hoe relatief grenzen en staten kunnen zijn. De geschiedenis geeft en neemt. Door de eeuwen heen was Moldavië afwisselend wel en niet direct verbonden met de Zwarte Zee, een zelfstandig prinsdom, onderdeel van het groot Romeinse Rijk, Dacia, het Ottomaanse Rijk, Groot Roemenië, Keizerrijk Rusland en de Sovjet Unie.

Getoond wordt de film LANDLOCKED van Maarten de Kroon (premiere) waar hij de relatie tussen Moldavië en de Zwarte Zee onderzoekt . De premiere  wordt opgevolgd met de filmvertoning van SHOES FOR EUROPE, een film van Pavel Braila, die de verschillen in culturele en economische identiteit tussen oost en west Europa toont. Sinds deze film op Documenta 11 werd vertoond heeft Braila internationaal naam gemaakt als beeldend kunstenaar.

Met filmmaker Maarten de Kroon en beeldend kunstenaar Pavel Braila uit Chisinau, Moldavië.

Tijdens dit programma loopt de expositie Crisis of History, met hedendaagse kunst uit het Midden-Oosten. De expositie is te bezichtigen bij Framer Framed in de Tolhuistuin van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur.


Agenda


Programma rond de expositie Crisis of History #1
Film, theater, literatuur, muziek, debat, rondleidingen en kunstkritiek.

Netwerk


Maarten de Kroon

Filmmaker en schrijver

Pavel Braila

Kunstenaar