Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Mei Oele in still uit documentaire 'Indisch Zwijgen'

22 Oct 2022
19:00 - 21:30

Film vertoning: Indisch Zwijgen

Kom op 22 oktober 2022 langs bij Framer Framed voor de vertoning van de documentaire Indisch Zwijgen van Juliette Dominicus en Sven Peetoom met bijbehorende spoken word workshop door Jasper Albinus. De documentaire richt zich op het doorbreken van intergenerationeel zwijgen in familiekring. Wij verwelkomen u, om die reden graag, om te komen met uw zusjes, neefjes, tantes, etc. om samen deze avond te beleven.

Helaas is deze bijeenkomst volgeboekt.

In de documentaire Indisch Zwijgen (2022) volgen we drie Indische jongeren van de derde generatie die in hun eigen familiegeschiedenis duiken in een poging het generatielange ‘Indisch zwijgen’ te doorbreken. We volgen het creatieve proces van spoken-word artiest Amara van der Elst, DJ en beeldend kunstenaar Mei Oele en filmmaker Juliette Dominicus. Hoe beïnvloedt het verzwegen verleden hun huidige leven? Hoe kunnen zij als derde generatie uitdragen wat het betekent om Indisch te zijn? De documentaire vormt een startpunt voor een gesprek over een verleden van Nederland dat tot op heden vaak onderbelicht bleef.

In de aansluitende workshop ‘Woorden geven aan het zwijgen’ met dichter en spoken word-artiest Jasper Albinus richten we ons op de tweede en derde generatie. Hoe kun je ondanks het zwijgen op zoek gaan naar je Indische roots, en uitdragen wat het betekent om Indisch te zijn? Samen met Jasper gaan we in deze workshop in op hoe we woorden kunnen geven aan het zwijgen. Gedurende de workshop gaan de deelnemers in gesprek met elkaar en zetten zij de eerste stappen naar het ontwikkelen van een spoken word stuk.

De expositie Het Zwijgen Doorbroken toont het werk van jonge Indische kunstenaars van de derde generatie. Met verschillende kunstvormen reflecteren zij op het zwijgen over het Nederlands-Indisch verleden, zowel binnen families als in de maatschappij. De expositie reist mee met de documentaire Indisch Zwijgen en in het weekend van 22 & 23 oktober zijn hiervan diverse werken te zien bij Framer Framed.

Productie – Stichting There Will Be Film
Producenten – Laura Huygen en Dobber Bolhuis
Curatoren – Sven Peetoom en Juliette Dominicus

Dit event is Nederlandstalig!
Voor dit event geldt gratis toegang. 

Programma

19.00: Deuren open
19.30: Documentaire Indisch Zwijgen | 32 min | Taal: Nederlands
20.15: Q&A met Juliette Dominicus & Sven Peetoom
20.30: Workshop ‘Woorden geven aan het zwijgen’ door Jasper Albinus
21.30: Einde programma


Meer informatie over de documentaire Indisch Zwijgen.Diaspora / Educatie / Indonesië / Koloniale geschiedenis / Migratie / Workshop /

Netwerk


Jasper Albinus

Jasper Albinus

Dichter en spoken word-artiest
Juliette Dominicus

Juliette Dominicus

Documentairemaker
Sven Peetoom

Sven Peetoom

Documentairemaker