Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Foto's van de opening 'Homies' (2024) van We Sell Reality bij Framer Framed, Amsterdam. Foto: © We Sell Reality.

15 apr 2024
17:30 - 19:30

Finissage: Homies

We nodigen je uit voor de feestelijke afsluiting van de Homies tentoonstelling bij Framer Framed. De tentoonstelling bestaat uit een kledingwinkel met items uit de Homies kledinglijn, ontworpen en geproduceerd door leden van We Sell Reality.

Homies is een kledinglijn ontstaan in de strijd tegen onrechtvaardigheid. Het verkent de betekenis van je ergens thuis (home) te voelen, vanuit het perspectief van ontheemding. Homies is een kledinglijn geïnspireerd door herinneringen aan alles dat is achtergelaten en de zoektocht naar een nieuwe plek om te aarden. Homies laat zien hoe vriendschap helpt om het gevoel van ontheemding te overwinnen. Homies is een weg uit de misère. Homies is een ‘home’ op zichzelf.”

Kom langs op maandag 15 april van 17:30 – 19:30 voor een allerlaatste kans om hun veelzijdige, warme en speelse creaties te bewonderen. De kledinglijn mixt verschillende stijlen met een onbeschaamde vrijheid die getuigt van hun veerkracht. Tijdens dit event wordt ook gevierd dat We Sell Reality het doelbedrag voor de veiling voor Grond heeft behaald. Grond is hun nieuwe thuis in Bajesdorp, Amsterdam, waarvoor een kledingveiling en modeshow werd gehouden tijdens de opening op 23 februari. Iedereen die een aankoop heeft gedaan in de kledingwinkel nodigen we uit om hun items op te halen tijdens de finnisage.

Meld je hier aan!

Locatie
Framer Framed
Oranje-Vrijstaatkade 71
1093 KS, Amsterdam


Dankwoord

Homies is ontwikkeld door We Sell Reality tijdens een gastresidentie aan de Rijksacademie in het kader van Artistic Ecologies, een samenwerkingsproject tussen WHW (Zagreb), Moabit (Berlin) en de Rijksacademie (Amsterdam).

Homies is mogelijk gemaakt door de Europese Unie, Vriendenloterij Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, de Rijksacademie en Framer Framed.

Framer Framed wordt ondersteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Amsterdams Fonds voor de Kunst; Gemeente Amsterdam en VriendenLoterij FondsCommunity & Learning / Collectieven / Kunst en Activisme / Migratie /

Exposities


Expositie: Homies

Tentoonstelling in de vorm van een kledingwinkel geproduceerd door leden van het kunstcollectief We Sell Reality.
Powerplay – Deals All Over (2021) by We Sell Reality

Expositie: Powerplay – Deals All Over

Een kleurrijke installatie van het collectief We Sell Reality