Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

GEEF door Bert Scholten. Foto: © Eyas Matouk / Werkplaats Molenwijk

30 jan 2022
14:00 - 17:00

Finissage: GEEF

In december 2021 opende in Werkplaats Molenwijk de tentoonstelling GEEF van Bert Scholten. Op 30 januari sluiten we samen feestelijk af om de laatste dag van dit prachtige project te vieren.


De tentoonstelling GEEF toont het werk van kunstenaar Bert Scholten. Bert vestigde zich een aantal maanden in Werkplaats Molenwijk, waar hij zich verdiepte in de wonderlijke wereld van de koekplank. De koekplank heeft een rechthoekige vorm met een beeldtenis waarmee vroeger koeken werden geproduceerd. De mensen die de houtsneden maakten waren rondreizende ambachtslieden die met de houtsneden lokale verhalen doorgaven. Bert verdiept zich in volksverhalen, lokale gebruiken en rituelen en vertaalt deze naar de huidige context. In de Molenwijk ging hij met bewoners, jong en oud, in gesprek over de eeuwenoude Nederlandse traditie van de koekplank en onderzocht hij het lied als medium voor het vertellen van verhalen. In dialoog met buurtbewoners creëerde hij zo het werk dat te zien is in deze tentoonstelling. Inmiddels zijn we de laatste dagen van de beurs ingegaan en sluiten we op 30 januari feestelijk af. We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op de kleine bijeenkomst en viering op Werkplaats Molenwijk. Mis de laatste kans om de tentoonstelling te bezoeken niet!

Adres
Werkplaats Molenwijk
Molenaarsweg 3
1035EJ Amsterdam

Openingstijden
30 januari (zondag) | 14:00 – 17:00

Wij houden ons aan de coronamaatregelen: Bezoekers wordt gevraagd een coronapas te tonen, een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden.

GEEF door Bert Scholten. Foto: © Eyas Matouk / Werkplaats Molenwijk


Werkplaats Molenwijk wordt mogelijk gemaakt met steun van
Nederlands Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen; Amsterdams Fonds voor de Kunst; De Alliantie en Stadsdeel Noord.

Werkplaats Molenwijk is een initiatief van Framer Framed.
Framer Framed wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stadsdeel Oost.



Molenwijk / Amsterdam Noord / Gedeeld erfgoed / Oral History /

Exposities


Expositie: GEEF

Expositie: GEEF door Bert Scholten

Werkplaats Molenwijk tentoonstelling door Bert Scholten

Agenda


Werkplaats Molenwijk Balkonconcerten - door Bert Scholte
Miniconcerten van Bert Scholten

Netwerk


Bert Scholten

Bert Scholten

Kunstenaar

Magazine