Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

18 jun 2022
13:00 - 18:00

EAST& Oranje-Vrijstaatplein

Op zaterdag 18 juni organiseert EAST&, het nieuwe pop-up cultuurhuis in Amsterdam Oost, een programma voor buurtbewoners op het Oranje-Vrijstaatplein en in Framer Framed vanaf 13 uur.

Voor kinderen in alle leeftijden en hun ouders is er binnen bij Framer Framed een inloop knutseltafel en een workshop Papel Largo – groots tekenen naar de natuur met Braziliaanse kunstenaar Bruno Filho. Buiten op het plein zijn optredens van spoken word-dichters van Poetry Circle Nowhere, stand-up comedy, singer-songwriters en een zweefmolen voor de kleintjes. Het plein is vrij toegankelijk en de hele buurt van jong tot oud is welkom.

Het plein zal in het teken staan van muziek, spoken word en comedy. Onder de naam Mushroom Mosis maakt songwriter en vocalist Damani sinds 2014 muziek. Onlangs bracht hij zijn tweede EP uit ‘The Wellspring’ met soulvolle en persoonlijke liedjes over het veranderende leven de afgelopen twee jaar. Waar broer en zus Cheyenne Toney & Guillano Herdigein zijn toveren zij een glimlach op de gezichten. Ze werden geboren op het podium en muziek maken is dus als ademen voor deze twee. Ze maakten onlangs hun eerste muzikale theatervoorstelling en nemen het publiek mee in hun meeslepende vibe. Spoken word artiest Lin An Phoa is schrijver, taalwetenschapper en docent Nederlands voor mensen met andere moedertalen. Haar werk bevraagt maatschappelijke verwachtingen rondom met name vrouwelijkheid en identiteit. In haar teksten zoekt ze naar verbinding en verzachting, met het lichaam als verteller. Hasan Gök is een spoken word artiest en nachtdier die graag schrijft over zo’n beetje alle menselijke emoties. Hij laat zich inspireren door de metaforische aard van de Turkse taal en laat woorden samensmelten om het dichts bij zijn gevoel te komen. Robbie Wallin is acteur, theatermaker en comedian.

In zijn solo BAKFIETS waarmee hij in 2021 debuteerde als solist vertelt hij over hoe Amsterdam verandert. Robbie combineert elementen van stand-up comedy en storytelling en zal de host zijn van deze middag.


Programma

INLOOP KNUTSELTAFEL 13:00-18:00
Voor ouders & kinderen (4+)
Framer Framed

WORKSHOP PAPEL LARGO 13:00-15:00
Voor ouders & kinderen (6+) door Bruno Filho
De Rode Loper Op School & Framer Framed

PODIUM OP HET PLEIN 16:00-18:00
Mushroom Mosis
Cheyenne Toney en Guillano Herdigein
Robbie Wallin
Hasan Gök
Lin An Phoa

ZWEEFMOLENAAR 13:00-18:00
zweefmolen voor de kleintjes (8-)


Over de organisers

EAST& is het nieuwe pop-up cultuurhuis van Amsterdam-Oost waar samenwerking centraal staat en verbindingen worden gelegd tussen buurtbewoners en de vele talentvolle en diverse makers die het stadsdeel rijk is.

Op 18 juni wordt samengewerkt door: PLEIN THEATER & DE RODE LOPER OP SCHOOL & FRAMER FRAMED & NOWHERE & MOVING ARTS PROJECT

Mogelijk gemaakt door: AMVJ Fonds, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost & Fonds PodiumkunstenAmsterdam Oost / Performance /

Agenda


East&: Bredeweg Festival
Mix van muziek, spoken word en straattheater in Amsterdam Oost
East&: Timorplein + Javaplein
Mix van muziek, spoken word en comedy in Amsterdam Oost

Magazine