Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

27 apr 2023
10:00 - 17:00

East&: Bredeweg Festival

Op donderdag 27 april wordt het Bredewegfestival georganiseerd in samenwerking met EAST&. Er treden tientallen straatartiesten, muzikanten en theatergroepen op. Voor kinderen is er genoeg te doen; zweven in de zweefmolen, circus, kermis, kindervoorstellingen, poppentheater, schminken en nog veel meer.

Gratis toegang
Oranje Vrijstaatplein, 10:00-17:00

EAST& is een nieuw cultureel platform in Amsterdam-Oost waar samenwerking centraal staat en verbindingen worden gelegd tussen buurtbewoners, cultureel en maatschappelijk aanbod en de vele talentvolle en diverse makers die het stadsdeel rijk is. Een pro-actief en inclusief initiatief dat gebruik maakt van wat er al is met de publieke ruimte als prominent speelveld. Een netwerkorganisatie waar makers en organisaties elkaar vinden.

EAST& neemt een faciliterende functie in en bouwt met bestaande partners kennis op over wat er speelt in het stadsdeel, welke organisaties er zijn en wie de sleutelfiguren in de buurten zijn. De kansen voor mooie initiatieven liggen voor het oprapen. De inspiratie ligt op straat. EAST& is een initiatief van Plein Theater, Framer Framed, De Rode Loper op School en Productiehuis Nowhere.

Line-up

10:00 – 12:00 Theater van poppenkast OPGEPAST!
12:00 – 12:30 Spoken Word met Poetry Circle van Nowhere
12:30 – 13:45 DJ ROOSPEEE
13:45 – 14:45 De Lieverds
15:00 – 15:45 Spoken Word met Poetry Circle van Nowhere
15:45 – 17:00 DJ Tracksuit w/ Jamie Tribe

OverTheater
Poppenkast OPGEPAST!
Traditionele, maar hedendaagse poppenkast met Jan Klaassen. Erik speelt zijn steeds nieuwere versie van het verhaal met Jan, Katrijn, de baby, de boef, de buurhond, de badman en de rest…

Host 
Lin An Phoa
Lin An Phoa (1995) is schrijver, taalwetenschapper en docent Nederlands voor mensen met allerlei thuistalen. Haar poëzie is lichamelijk en kritisch en onderzoekt vaak thema’s als vrouwelijkheid, maakbaarheid, maatschappelijke verwachtingen en systemen.

Spoken word
Tom van den Hoven

Als dichter/spoken-word artiest/verhalenverteller wilt Tom van den Hoven (1994) herkenbaarheid een nieuw leven in blazen. Hij weet ook niet hoe het leven in elkaar zit, maar als je samen op zoek gaat naar de antwoorden, hoef je het in ieder geval niet alleen te doen. Tom vindt zelf herkenning in de natuur, maatschappij en uit de lessen natuurkunde die hij geeft. Met die inspiratiebronnen op zak worden teksten kleurrijk tot leven gebracht.

Tesse Reversma
Tesse Reversma houdt van ritselen, rommelen en raaskallen. Ze klooit en mijmert, herkent dat in alles om haar heen en raakt ontroerd door gevulde paraplubakken in winkels als het buiten regent. Maar verder is ze heel stoer. Soms schrijft ze ook wat op en soms spreekt ze het zelfs uit!

Cat de Win
Cat de Win is een multidisciplinaire verhalenverteller met een nadruk op gevoel. Wat ooit begon als een voorliefde voor taal en woordgrapjes mondde uiteindelijk uit in het schrijven van eigen teksten. In welke vorm dit is verschilt per dag. Soms gaat het om spoken word teksten, andere keren om geschreven poëzie, maar ook songteksten, melodieën en columns behoren tot de mogelijkheden.

Aicha Meke
Aicha Meke is een schrijver die graag woorden gebruikt om situaties die dicht bij haar liggen, een plekje te geven op papier. In haar debuutbundel “Waiting for love to come fix you” schrijft ze over de plek die liefde heeft in haar leven, en hoe zij het gemis hiervan ervaart.

Djé-Rimo Holle
Djé-rimo startte zijn carrière als rapper. In 2016 behaalde hij de finale van De Grote Prijs van Nederland. Nadat hij slaagde voor de opleiding Artiest op de Herman Brood Academie, maakte hij in 2020 definitief de switch naar poëzie en spoken word. Djé-rimo haalt onder andere inspiratie uit veerkracht, anti-discriminatie en dekolonisatie. Persoonlijk, open en eerlijk. Dat zijn uitingen die Djé-rimo kenmerken. Vanuit zijn openheid en eerlijkheid weet hij mensen te raken. Zijn visie: ‘Wanneer je de angst om je verhaal te delen trotseert, zal je merken dat je nooit de enige bent.’’.

Muziek
De Lieverds

De lieverds zijn vier zachte eitjes met een muzikale droom. Onder de naam De Lieverds spelen ze met trots origineel werk in de eigen taal. De liedjes zijn romantisch, cabaretesk en simpel in de positieve zin van het woord. Op het podium hengelen ze met hun muziek naar de glimlach van het luisterend publiek. Later zouden ze willen horen zeggen: “Kijk, daar heb je die dekselse kleinkunst-jongens!”

DJ Roospeee
Roos Pollmann (aka ROOSPEEE) is een multidisciplinaire kunstenaar met een focus op elektronische muziek. Solo en als onderdeel van o.a. Questions Collective maakt zij immersieve installaties en werelden van geluid. Op Koningsdag laat zij een selectie van haar muziek- en found-footage-audio-verzameling horen. Van new age ambient tot een duet tussen synthesizers en stuiterende balletjes, van natuurgeluiden tot dansbare beats.

DJ Tracksuit w/ Jamie Tribe
De muzikale vriendschap tussen Tracksuit en Jamie kent zijn oorsprong in Amsterdam oost. Actief in verschillende communities in Amsterdam, hebben ze samen opgetrokken voor feesten en avonden in Generator Hostel, Feed Amsterdam en het Volkshotel. Ze delen een liefde voor warme en diepe klanken uit alle windstreken. Zonnig, groovy en aanstekelijk. Zouk, afro, boogie, brasil, disco en house in elkaar gemixt tot een smakelijke cocktail van aanstekelijke ritmes en grooves.


Dit is een samenwerking met het Bredewegfestival. EAST& wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Oost en Stichting Amsterdam 750.Amsterdam Oost /

Agenda


East&: Timorplein + Javaplein
Mix van muziek, spoken word en comedy in Amsterdam Oost
EAST& Oranje-Vrijstaatplein
Pleinfestival voor kinderen en ouderen

Magazine