Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Video still From My Syrian Room (2014), directed by Hazem Alhamwi.

14 apr 2015 – 20:00

Documentaire: 'From My Syrian Room'

14 april 2015 Aanvang 20:00 uur Lokatie Framer Framed in de Tolhuistuin IJpromenade 2 1031 KT Amsterdam-Noord Route Bereikbaar vanaf Amsterdam Centraal Station met het pontje ‘Buiksloterweg’. De entree van het gebouw ligt direct aan het fietspad langs het IJ. Gratis entree Reserveren reserveren@framerframed.nl


Vertoning van de documentaire From My Syrian Room (2014) bij Framer Framed, i.s.m. Festival Cinéma Arabe en in aanwezigheid van kunstenaar en regisseur Hazem Alhamwi.

Hoe blijf je trouw aan jezelf in een dictatuur die als een vlakgom je eigenheid uitwist en een cultuur van angst kweekt? De Syrische Hazem Alhamwi (1980) trok zich terug in zijn kamer en vond vrijheid in tekenen. Als in 2011 de revolutie uitbreekt, durft de filmmaker en kunstenaar de confrontatie met zijn innerlijke demonen niet direct aan. In plaats daarvan onderzoekt Alhamwi zijn herinneringen, van zijn jeugd tot het heden – en zo de vrijheidsdrang van zijn volk. Voor de camera in zijn kamer delen onder meer zijn oude tekenlerares, vriendin Rhina (onherkenbaar in beeld) en voormalig politiek gevangene Ghassan hun ervaringen met het wrede regime van vader en zoon Assad. Alhamwi’s tekeningen illustreren de gedeelde angst en wanhoop. Na afloop is er een gesprek met maker Hazem Alhamwi.

Hazem Alhamwi at FramerFramed_01 Hazem Alhamwi at FramerFramed_02

Pop-up expositie
Van 14 t/m 21 april zal een pop-up expositie met balpen getekende werken van Hazem Alhamwi te zien zijn in de openbare ruimen van het paviljoen aan het IJ.

Hazem alhamwin_pop-up expoMidden-Oosten /

Exposities


Expositie: Crisis of History #3 - Beyond History

Het derde en laatste deel van het drieluik met hedendaagse kunst uit het Midden-Oosten, Iran en de diaspora. Samengesteld door Robert Kluiver en Elham Puriyamehr

Agenda


Programma rond de expositie Crisis of History #3
Gedurende de expositie Crisis of History #3 - Beyond History, is er elke dinsdagavond een verdiepend publieksprogramma met films, lezingen en rondleidingen.

Netwerk


Hazem Alhamwi

Regisseur & producent